Arts Unite – Arts Unites, dat is het idee achter de GOODMESH concours. GOODMESH is een internationale muziekwedstrijd die wereldwijd meer dan 100 deelnemers trekt, uit 30 verschillende landen, van meer dan 70 conservatoria, met in totaal bijna 35 verschillende muziekinstrumenten én samenwerkingen met meer dan 30 verschillende niet-muzikale kunstvormen.

Het doel van de GOODMESH muziekconcours Arts Unite – Art Unites op zich is niet de wedstrijd an sich, maar het is vooral bedoelt om de muzikale samenwerking tussen muzikanten en verschillende kunstvormen aan te moedigen. Zo kunnen er bepaalde connecties gelegd worden tussen deze beide vormen van kunst om zo samen iets moois en waardevols te creëren.

Werkelijk iedereen kan er aan mee doen. Deze Concours biedt een kans voor alle muziekcategorieën, solisten of kamermuziekensembles tot maar liefst 6 leden om hun creativiteit te tonen door en dit tegelijkertijd te combineren met een andere kunstvorm van hun keuze. Denk bijvoorbeeld maar aan beelden, dans, literatuur, …

De wedstrijd werd origineel gelanceerd in de zomer van dit jaar. Er was heel wat belangstelling want maar liefst 200 deelnemers schreven zich in. Daaruit selecteerde de jury van de GOODMESH concours 11 finalisten die momenteel in de running zitten om te ‘strijden’ voor de felbegeerde hoofdprijs en dat is niet één van de minste namelijk een album opnemen bij het Nederlandse label TRPTK, met een wereldwijde distributie naar alle grote muziekplatforms.

Ben je klaar om het talent van morgen zelf te gaan ontdekken? Surf dan zeker eens naar de website van GOODMESH concours en maak kennis met alle finalisten.