De SL-1210MK7R-draaitafel, dat is de special edition van de originele SL-1210MK7 en daarmee viert Technics hun samenwerking met Red Bull BC One. Al in het begin van de hiphop- en breakdancecultuur speelde het SL1210-model een grote rol in deze ‘scene’. Tot op heden is en blijft BC One hét grootste breakdancetoernooi ter wereld. 

Technics SL-1210MK7RHet is een limited edition model waarbij er wereldwijd in totaal 4.000 stuks over de toonbank kunnen gaan. Naar eigen zeggen hun beste dj-draaitafel tot hiertoe. Uitstekende specificaties en dat verpakt in een mooi design met een kenmerkende Red Bull-rode headshell, een goudkleurige arm, een slipmat met het BC One-logo en nog zo veel meer.

De SL-1210MK7R (R van Red Bull) is vooral ontworpen om de hiphopcultuur te vieren. Een cultuur die rijk is aan een hele muziekgeschiedenis en met deze draaitafel willen ze dat heel graag in de kijker zetten.

“The SL-1200 Direct Drive Turntable has continued evolving as the world standard DJ turntable. It is the mission imposed only on SL-1200 series.”

De SL-1210MK7R is een model met directe aandrijving waarbij de spil wordt aangedreven door de motor, op deze manier is er geen enkele riem te zien. Het model is uitgerust met wat Technics noemt een ‘coreless stator’ of beter gezegd een een kernloze stator. Het komt er dus op neer dat de direct aangedreven motor kernloos is.

Ook zijn die geluidsprestaties sterk verbeterd. Het draaiplateau bestaat nu uit twee leggen en is voorzien van een rubber op het gehele oppervlak. Hierdoor worden resonanties drastisch verminderd. Verder is ook nog het gegoten chasis zwaar gedempt dankzij een materiaal genaamd ABS.

Wil je graag alles ontdekken over deze unieke samenwerking tussen Technics en Red Bull BC One? Neem dan zeker eens een kijkje op deze website!

Verkooppunten van het merk technics