Daar is ie dan, hét nieuwste paradepaardje van Revel: de F328Be drieweg vloerstaander voorzien van een beryllium tweeter. Bij importeur Reference Sounds zijn ze alvast helemaal overtuigd van dit gloednieuwe vlaggenschip. Zelf omschrijven ze de leuke en sfeervolle producten van Revel dan ook als een soort onontdekte pareltjes in High End Audio. Klinkt alvast veel belovend!

Revel’s Beryllium serie wordt wereldwijd enorm goed onthaald, zeker als je kijkt naar de fantastische reviews waarmee deze productlijn wordt bekroond. Vooral vanwege de breedte van het klankbeeld en de precisie van het midden-hoog dat bovendien ook ver buiten de sweet-spot genietbaar is maakt indruk. Tot nu toe was de F228Be met zijn dubbele 8” laag driver de topper uit deze serie. Met de nieuwe F328Be komt daar verandering in.

Revel F328BeDe drie 8” composiet keramiek membraan woofers leggen nog meer fundament en kracht in het laag. Toch is vooral de verdere verfijning van het midden-hoog het meest opvallend. De F328Be maakt namelijk gebruik van een nog verder geoptimaliseerde waveguide die het afstraalgedrag van de tweeter rondom de cross-over frequentie beter aanpast aan het afstraalgedrag van de midrange. Zo versmelten de cruciale midrange en tweeter als het ware nog meer tot een perfecte eenheid, zowel op de as van de luidspreker als ver daarbuiten.

Het resultaat? Dat is verre van subtiel en dat staat als een paal boven water. De F328Be weet een nog geloofwaardiger beeld te schetsen, verfijnder, sprankelender en energieker. Het triootje woofers helpt daarin natuurlijk ook een handje net als de dubbele basreflexpoort aan de achterzijde. Volgens Kevin Voecks, hoofd Revel Research stevent de F328Be zelfs de Ultima Salon voorbij.

Ben je benieuwd naar alle technische specificaties van dit high end meesterwerk? Surf dan zeker eens naar de website van Reference Sounds of Revel voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk revel