Het Haarlem Vinyl Festival is ‘s werelds eerste meerdaagse festival dat volledig gewijd is aan vinyl.  Met trots hebben de organisatoren de line-up aangekondigd voor het langverwachte evenement. Het festival belooft een buitengewone ervaring te bieden voor muziekliefhebbers en vinylfanaten van over de hele wereld. Het evenement zal plaatsvinden in Haarlem (Nederland). Het Vinyl Festival gaat door in het laatste weekend van september 2023, meer bepaald van 29 september tot 1 oktober.

Het Haarlem Vinyl Festival is erop gericht alle om aspecten van de vinylcultuur te belichten. Er is een veelzijdig programma voorzien dat bestaat uit optredens, conferenties, lezingen, kunst en cultuur. Enkele van de hoogtepunten van de line-up zijn onder andere optredens van gerenommeerde artiesten zoals DeWolff, Jungle by Night, Joris Voorn, Naaz, Selah Sue, Them Two, The Gotcha! Crew en Yin Yin.

Haarlem Vinyl Festival

Naast resem reeks optredens, biedt het Haarlem Vinyl Festival ook een uitgebreide platenbeurs (openlucht) in samenwerking met Record Planet. Met meer dan 550 exposanten is de platenbeurs een ware schatkamer voor vinylverzamelaars en muziekliefhebbers.

De hernieuwde populariteit van vinyl is een opmerkelijke trend in de muziekindustrie en heeft wereldwijd de aandacht getrokken. Volgens het jaarverslag van de Recording Industry Association of America werd de verkoop van vinyl in 2022 overstegen door de verkoop van cd’s (voor het eerst sinds 1987).

Voor meer informatie over het Haarlem Vinyl Festival, inclusief het volledige programma, ticketverkoop en aanvullende details, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van het festival.