Meridian heeft een nieuwe luidspreker voorgesteld, maar niet zomaar een exemplaar. Maak kennis met de DSP9. Volgens het bedrijf markeert deze speaker het begin van een nieuw hoofdstuk. Waarom? Dat heeft te maken met de kastesthetiek die de nieuwe ontwerpsignatuur van het bedrijf weerspiegelt.

Het ontwerp maakt gebruik van “de geometrie van de ellips” om zijn uiterlijk te creëren. Dat is niet alleen visueel indrukwekkend, het biedt ook akoestische voordelen volgens Meridian. De ruimtes binnenin de behuizing verbeteren de prestaties, terwijl de kromming ongewenste geluidsafbuiging minimaliseert. Meridian laat weten dat deze modellen een natuurgetrouwe, dynamische en krachtige geluidsweergave leveren. Ongeacht of het nu deel uitmaakt van een HiFi of een home cinema-opstelling.

De DSP9 is het tweede product dat voortkomt uit het Extreme Engineering-programma van Meridian. Dit programma heeft tot doel prestatieniveaus te leveren die nog nooit eerder zijn gezien bij luidsprekers van deze omvang. Hun eerste telg was de DSP8000 XE, die in 2021 werd gelanceerd. Maar de DSP9 ziet er over het algemeen slanker uit.

Het zit ook boordevol technische ontwikkelingen en gepatenteerde technologieën, waaronder Atlas Software Core, Precision Sonic Transport, R1 Electronics Platform, Next Generation Drive Units, Force-balanced bass configuration, Digital Precision, Q-Sync, True Link, True Time, E3 Bass, Image Focus +, Pro-Active Bass, Pro-active Thermal, FFA, Free-Q, Perfect Balance en BSM. Kortom, een uitgebreid pakket.

Je kan het opzetten en bedienen met behulp van het Meridian B-Link Bluetooth-apparaat, IR, USB, RS232 of met een Meridian Controller. Met de Select-afwerkingsservice kan je de luidspreker in dezelfde kleur bestellen als je (luister)kamer. Een naadloze integratie? Dat zeker. Of je kan hem juist laten opvallen met een gedurfdere, levendigere kleur. De afwerkingsopties zijn mat of glanzend. Meer informatie over de Meridian DSP9? Die vind je hier.

Verkooppunten van het merk meridian