HD Vinyl belooft 30% meer audio-informatie en 30% langere speelduur – en het is nu een stap dichterbij gekomen dankzij een reeks nieuwe overeenkomsten met grote persfabrieken. Het bedrijf gebruikte de Making Vinyl-conferentie in Detroit om een ​​deal aan te kondigen met GZ Media, ‘s werelds grootste vinylproducent, dat meldt DigitalMusicNews.

GZ, met hoofdkantoor in Tsjechië, is goed voor 60% van de vinylproductie in de wereld. Twee andere fabrieken, RSA in Connecticut en Viryl Technologies in Toronto, hebben zich ook aangemeld om HD Vinyl te produceren, waardoor het formaat een stap dichterbij komt.

Eerder dit jaar onthulde Rebeat Innovation, het bedrijf achter HD Vinyl, dat het $4,8 miljoen had opgehaald om het formaat te ontwikkelen. Het patent achter het formaat beschrijft een methode voor het produceren van vinylplaten met een grotere natuurgetrouwheid, grotere amplitude en langere speelduur dan conventionele LP’s. Dit jaar heeft Rebeat nog eens $1,9 miljoen opgehaald.

Windows Vinyl werd voor het eerst onthuld in 2016 en belooft niet alleen geluid van hogere kwaliteit en langere doorlooptijden. Het ontwerp van de HD Vinyl-stempelsystemen zou de schadelijke chemicaliën in het vinylproductieproces elimineren, waardoor giftig afval wordt verminderd, terwijl het volledige productieproces sneller zou zijn en mogelijk de druk op planten zou verminderen om de vraag naar vinyl bij te houden.

Het bedrijf zegt dat het verwacht dat in het voorjaar van 2019 testpersen zullen verschijnen, met HD Vinyl in de herfst.