De CEO van Sony Music Entertainment, Rob Stringer, heeft op de BBC Radio 4 Media Show enkele uitspraken gedaan die zouden kunnen betekenen dat Sony met een muziekstreamingdienst op de markt gaat komen. Hij erkende dat Spotify de leider was in de streaming-industrie, maar vertelde er ook bij dat Sony ook op een gegeven moment “iets kan doen dat ons meer controle zal geven over distributie”.

“We hebben honderdduizenden nummers die wel 100 jaar terug gaan … maar willen we dit allemaal van een groot streamingplatform afhalen? Nee, want we hebben een regeling dat werkt voor ons beiden momenteel,” aldus Rob Stringer aan de BBC-presentator Amol Rajan.

Sony heeft een heel grote muziekcatalogus, die zelfs nog werd versterkt door de overname van Michael Jackson zijn landgoedaandeel van EMI Music Publishing voor $287 miljoen vorig jaar.

Maar Stringer zei wel dat concurreren met Spotify op dit moment geen prioriteit was, of zelfs maar een noodzaak. Deze uitspraak daarentegen klonk wel interessant: “Als streamingdiensten hun eigen bedrijf begonnen te versterken door artiesten zelf te ondertekenen en te ontwikkelen, zou er ‘waarschijnlijk’ een manier zijn om ermee om te gaan.”

“Vanuit ons oogpunt draait alles om timing,” vervolgde hij. “Misschien zullen we iets doen dat ons meer controle over distributie geeft.”

Verkooppunten van het merk sony