Bij Helios hebben ze al dertig jaar ervaring op het gebied van professionele audio. Zij weten dus heel goed waar ze het over hebben wanneer ze zeggen dat pro audio en hifi steeds dichter bij elkaar komen. Als Nederlandse importeur voor ATC en Benchmark Media, willen ze dat met deze twee merken tonen op XFI Premium Audio Show.

De studio-engineer moet de juiste beslissingen nemen voor de mix van het geluid in de opnamestudio. Niet te veel poespas en klankkleur. Hierdoor werd pro audio vroeger al wel eens als ‘te clean’ bestempeld. Tegenwoordig is het juist die nauwkeurigheid die audiofielen naar pro producten doet gaan.

ATC is zo een merk dat behoort tot de categorie met producten met de meest nauwkeurige reproductie. Hiervoor maken ze gebruik van andere materialen in de luidsprekers om de ruis van het magnetische veld van de drivers fors te verminderen. Deze Super Linear drivers zijn nu ook voor de gewone consument beschikbaar en zullen door Helios gepresenteerd worden op XFI.

Daarnaast kan je bij Helios ook maar beter eens een hoofdtelefoon opzetten op XFI. Zij demonstreren daar de nieuwe HPA4 hoofdtelefoonversterker van Benchmark Media. Ook dit product voelt zich zeker thuis in de wereld van de pro audio. Volgens Helios heeft de HPA4 zelfs de ‘beste analoge volume controller ooit’. Of dat waar, kunnen jullie zelf gaan ervaren op de XFI Premium Audio Show.