Componenten van een bestaande serie vervangen door die van een duurde serie. Dat is exact wat ze bij Fyne Audio gedaan hebben om de F502 vloerstaande luidspreker te verbeteren.

Fyne Audio F502SPDe 20cm IsoFlare driver en de 20cm bas/mid driver uit de F702 hebben ze in de F502 geplaatst. Uiteraard moest de cryogene behandelde die het cross-over van de F702 ondergaat ook op dat van de vernieuwde F502SP worden toegepast, die voor de gelegenheid ook onder handen is genomen. Ook de aluminium sandwich plint van de F702 werd aangepast zodat deze mooi onder de F502SP past.

Het eindresultaat? Deze nieuwe getunede versie van de standaard F502.

‘SP’ werd dan ook niet voor niets toegevoegd. Dit nieuwe ontwerp presteert als zijn duurdere evenknie, heeft een kaarsrechte frequentie respons en mag zich verzekerd zien van een buitengemeen muzikale afbeelding.

De F502SP is verkrijgbaar in het hoogglans zwart en wit. Nieuw is de walnoten afwerking met een laklaag die zo diep van glans is dat je erin zou verdwalen. Binnenkort beschikbaar bij enkele geselecteerde Fyne Audio dealers voor €1.999 per stuk in hoogglans zwart en wit en €2.299 per stuk in hoogglans walnoot. Meer informatie kan je terugvinden op www.hnny.nl

Verkooppunten van het merk fyne-audio