Het nieuwe luidsprekerbedrijf VikingSoundWave heeft zijn eerste product gelanceerd. Het gaat om een tweeweg monitorluidspreker en kreeg de naam Disa. De kast van deze luidspreker bestaat uit vier lagen.

Wat meteen in het oog springt is natuurlijk de naar achter hellende hoek. Volgens de fabrikant zou dit moeten zorgen dat de geluidskwaliteit er alleen maar op vooruit gaat.

De kast van de nieuwe tweewegmonitorspreker is overtrokken met leder. VikingSoundWave is er van overtuigd dat dit akoestische voordelen biedt en daarnaast zorgt het voor een fraai uitzicht. Volgens de Deense fabrikant is de frequentiecurve bovendien zeer lineair.

VikingSoundWave pakt op haar website ook uit met een aantal testen. Zo hebben ze bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar wat de invloed is van de frequentie op de impedantie.

Hieronder geven we jullie alvast enkele specificaties mee van deze luidsprekers.

  • Aanbevolen vermogen voor versterker: 30 – 200 Watt
  • Gevoeligheid: 87 dB
  • Impedantie: 6 tot 8 ohm

Kopers kunnen kiezen uit een witte, rode, bordeaux of goud uitvoering. Andere uitvoeringen zijn bespreekbaar. De prijs blijft voorlopig onbekend, eveneens of het product beschikbaar zal zijn in de Benelux. In afwachting daarvan kan je gerust al eens een bezoekje brengen aan de website van VikingSoundWave.