Hun laatste nieuwe televisies zijn nog maar net aangekondigd of Panasonic komt al op de proppen met twee nieuwe soundbars. Meer bepaald gaat het over de SC-HTB400 en SC-HTB600. Bij het ontwerp van deze soundbars is er vooral ingezet op een minimalistisch design, een realistisch geluid maar toch met een aantal handige functionaliteiten.

De SC-HTB400 en SC-HTB600 zijn vooral bedoeld om samen te gaan met de nieuwste tv’s van Panasonic. Door hun tijdloze ontwerp integreren ze allebei heel mooi in elk interieur omdat ze niet al te opvallend zijn. Zo word je als kijker ook minder afgeleidt bij het kijken van je favoriete film of serie.

Het leuke aan deze nieuwe apparaten uit de HTB-serie is dat ze voorzien zijn van verstelbare voeten. Zo kan je de soundbar rechtstreeks over de tv-standaard plaatsen. Of als je dat wil kan het ook net voor het tv meubel. Heb je je soundbar liever aan de muur? Geen probleem want met de bijgeleverde bevestigingen hang je hem eenvoudig op.

Wat ze ook nog gemeenschappelijk hebben is dat de HTB400 en SC-HTB600 voorzien zijn van de Clear-Mode Dialogue. Deze modus is er vooral gekomen omdat tv’s en videostreamingproducties cinematischer zijn geworden. Het nadeel hiervan is dat het niet altijd duidelijk is wat de acteurs nu precies zeggen. De Clear-Mode Dialogue zorgt er voor dat alle dialogen verduidelijkt worden zodat je geen belangrijke informatie hoeft te missen.

De Panasonic SC-HTB400 maakt gebruik van twee full range (4,5 x 10 cm) aandrijfeenheden. Samen met de twee geïntegreerde subwoofers zorgen ze voor een vermogen van 160 Watt. Deze laatste zijn kegelvormig gemaakt en tegelijkertijd verantwoordelijk voor de lage tonen die er uit komen.

Als tweede hebben we ook nog de Panasonic SC-HTB600. Net als de hierboven beschreven soundbar beschikt ook deze over dezelfde full range aandrijfeenheden. Speciaal hier aan op te merken is dat deze voorzien is van Dolby Atmos® en DTS:X. Zo wordt er een krachtig doch dynamisch surroundgeluid de kamer in gestuurd. Zo kan de kijker zich helemaal verliezen in een spannende film.

Panasonic wil met de komst van deze nieuwe soundbars de consument graag verschillende opties aanbieden. De HTB400 is vooral bedoeld voor mensen die op een eenvoudige manier willen genieten van een film of serie. Terwijl de HTB600 vooral bedoeld is voor ware filmliefhebbers die het echte 3D-geluid van Dolby Atmos willen ervaren.

We weten nog niet wanneer de soundbars verkrijgbaar zullen zijn of voor welke prijs. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Panasonic.

Verkooppunten van het merk panasonic