Tijdens het weekend van 2 en 3 november organiseerde Alpha High End Brasschaat de twintigste ’Cost is No Object Show’. Een jaarlijks event waar muziekliefhebbers uit Vlaanderen en wijde omgeving reikhalzend naar uitkijken.

De Cost is No Object Show is veel meer dan een audioshow. Het is niet alleen een ideale gelegenheid voor het Alpha Team om nog eens samen te komen en bij te praten met de klanten. Het is ook een uitgelezen moment voor muziekliefhebbers om in een ongedwongen maar gemoedelijke sfeer kennis te maken met Alpha High End, te genieten van exotische audioapparatuur en ervaringen uit te wisselen.

McIntosh en Sonus faber
Exotische apparatuur, niet alleen omwille van de prijs maar vooral omwille van de muzikale prestaties. Je krijgt niet alle dagen de kans om te luisteren naar de machtige MC2KW monoblokken van McIntosh en de sublieme Lilium speakers van Sonus faber.

‘De Cost is No Object Show is veel meer dan een audio show’

Een unieke gelegenheid
“We zijn bijzonder vereerd dat we als McIntosh-dealer de MC2KW kunnen voorstellen”, zegt Sammy van Alpha High End. “Importeur Savor Audio heeft de McIntosh MC2KW en de Sonus faber Lillium nog maar bij enkele dealers voorgesteld. Dat gebeurde eerder dit jaar bij iEar in Tilburg, nu bij Alpha High End en binnenkort ook bij New Music in Brussel. De MC2KW is geen massaproduct. Hij wordt tot op heden uitsluitend op bestelling gefabriceerd.

McIntosh MC2KW
De McIntosh MC2KW was dan ook de absolute blikvanger tijdens de Cost is No Object. Met zijn 2.000 watt continu vermogen en 8.000 watt piekvermogen kun je deze monoblokeindversterker dan ook als bijzonder krachtig bestempelen. Dank zij het McIntosh Autoformer-systeem ontvangen de luidsprekers die op de MC2WW aangesloten zijn altijd het volledige vermogen van de versterker, ondanks hun impedantie.

Uniek ontwerp
Het unieke ontwerp van de McIntosh MC2KW bestaat uit drie modules. Twee power modules van 1.000 watt en een output module met een imposante VU-meter die functioneert als controlecentrum. De MC2KW is voorzien van het McIntosh Quad Balanced-circuitontwerp dat vrijwel alle ruis en vervorming in het audiosignaal annuleert. Met als resultaat een audiosignaal dat zuiver en puurt blijft, zelfs op onwaarschijnlijk hoge geluidsniveaus. De drie afzonderlijke modules zijn ondergebracht in een prachtig gepolijst roestvrijstalen chassis met het klassieke glazen frontpaneel dat elke McIntosh siert. De goede verstaander beseft uiteraard dat hij voor een stereo set-up 2 x 3 modules nodig heeft.

Sonus faber Lilium
Ook de Sonus faber Lilium speakers uit de Reference series gooiden hoge ogen. Deze elegante 3.5-weg vloerstaande speakers werden rechtstreeks afgeleid van de vermaarde Sonus faber Aïda. Zij vormden een geslaagd huwelijk met de McIntosh MC2KW.

‘De gelegenheid om deze krachtpatsers te kunnen laten beluisteren wilden we niet missen’

More McIntosh en Sonus faber
Naast de McIntosh MC2KW monoblokken en de Sonus faber Lilium speakers kon je eveneens genieten van de gloednieuwe hybride MA352 versterker van McIntosh, de Lumin T2 streamer/DAC en de McIntosh C270 buizenversterker die ter ere van het 70-jarige bestaan van McIntosh gelanceerd werden. Ook de nieuwste Sonus faber Olympica Nova speakers waren van de partij.

Viva Egoista 845
De Italiaanse producent Viva Egoista zorgde met de Viva Egoista 845 voor een aangename verrassing. Deze handgemaakte buizenhoofdtelefoonversterker stuurde met een uitgesproken gemak de uitstekende Hifiman Shangri-La elektrostatische hoofdtelefoon aan.

Het maakt niet uit
Hoewel prijzen tijdens een ‘Cost is No Object Show’ absoluut niet belangrijk zijn, willen we toch graag meegeven dat de volledige set-up met 2 x McIntosh MC2KW, Sonus faber Lillium speakers, McIntosh voorversterker, voeding en bekabeling ongeveer 250.000 euro kost.

‘Het was weer volop feest zoals we dat bij Alpha High End gewend zijn’

Veel muziek, geen blabla
Kortom. Gezellig samen, genieten van goede muziek, een top-set en lekkere drankjes en hapjes. Het enthousiaste Alpha Team werd voor de gelegenheid bijgestaan door Rob Hullekes en Chris van Aelst van Savor Audio. Voor meer uitleg kon je dus rechtstreeks bij de bron terecht. Zonder enige druk of verkooppraatjes. Of zoals ze het bij Alpha zelf graag zeggen: veel muziek, geen blabla.

More ‘Cost is No Object Show’
Mocht je er op 2 en 3 november niet bij geweest zijn, dan kun je op 10 en 11 november nog terecht voor een ‘Cost is No Object Show’ in de gloednieuwe vestiging van Alpha High End Brussel in de Joseph Bensstraat 21 in 1180 Ukkel. Tijdens deze ‘grand opening’ kun je kennis maken met DarTZeel, de Zwitserse fabrikant van high end versterkers in een fraai vintagejasje. Ontwerper Hevé DeleTraZ zal speciaal voor de gelegenheid naar Brussel afzakken. Over een parkeerplaatsje hoef je je geen zorgen te maken. Alpha High End legt een shuttle service in vanop de gratis parking van Carrefour aan de Gatti de Gamondstraat 60 in Ukkel.