Bluesound maakt het de gebruiker van BluOS-apparaten nu nog gemakkelijker. Danzij de RC1 afstandsbediening, die het merk onlangs aankondigde, kan je apparaten uit het BluOS-systeem bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld met een paar drukken op de knop je muziek afspelen/pauzeren of het geluidsniveau aanpassen. In vergelijking met een app is dit makkelijker een ook heel wat sneller. Volgens de fabrikant is de gloednieuwe RC1 beschikbaar vanaf december.

Sneller dan een app

Heel wat muziekliefhebbers kennen het principe van streamen via een smartphone of tablet. Voor bijvoorbeeld je volume aan te passen moet je je apparaat eerst ontgrendelen, de app openen en vervolgens heb je pas toegang tot de bediening. Dat nadeel wordt door de Bluesound RC1 volledig weggewerkt. Nog een voordeel is dat een RC1 IR-afstandsbediening goedkoper is dan een nieuwe smartphone of tablet.

Bluesound RC1

Het accesoire is compatibel met Gen 2- en/of Gen 2i-producten en wordt volledig apart verkocht van spelers. De meest voorkomende besturingen staan op de afstandsbediening zoals door- en terug spoelen, volume harder of zachter, pauzeren en afspelen en mogelijkheid voor het instellen van 10 presets.

Belangrijkste specificaties

De afstandsbediening werkt samen met verschillende Gen 2 en Gen 2i Bluesound spelers en de voornaamste BluOS-apparaten van NAD Electronics. Er zijn acht kanalen voorhanden waarmee je kan voorkomen dat je je TV bedient in plaats van je Bluesond-apparaten. De IR afstandsbediening heeft 10 programmeerbare voorinstellingen, verder is het ontwerp zeer ergonomisch en intuïtief. De meest nuttige gebruikerselementen zijn prominent aanwezig op de afstandsbediening. Het voordeel van dit handige accesoire is dat het direct out the box werkt, in tegenstelling tot sommige andere IR-afstandsbedieningen die je eerst zelf nog moet programmeren.

Bluesound RC1

Verkrijgbaarheid

De RC1 zal beschikbaar zijn vanaf begin december, net op tijd voor Kerstmis. De afstandsbediening is beschikbaar in een matzwarte, strakke afwerking met cursortoetsen gemaakt van aluminium. Je krijgt ook twee CR2032-knoopcelbatterijen meegeleverd.

Verkooppunten van het merk bluesound