Draadloze hoofdtelefoons moeten alsmaar comfortabeler én lichter zijn én een zo goed mogelijke audiokwaliteit kunnen afspelen. Maar dat voor een niet al te hoge prijs. Denon heeft een lichtgewicht draadloze hoofdtelefoon uitgebracht met nieuwe FreeEdge drivers en noise cancelling-technologie, genaamd de Denon AH-GC30. Een goede hoofdtelefoon is iets waar ik zeker waarde aan hecht aangezien ik graag muziek luister op kantoor. En wanneer ik een nieuwe mag testen, sla ik dat aanbod zeker niet af.

Technische specificaties Denon AH-GC30

De Denon AH-GC30 is een draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling die helemaal over je oren geplaatst wordt. Maar ook wanneer de noise cancelling niet geactiveerd is, hoor je vrij weinig van je omgeving, mede door het design van de oorschelpen die volledig over je oren geplaatst worden. 

Denon AH-GC30Wat de noise cancelling technologie betreft, zijn er drie verschillende modi: city, office en airplane. Hierbij past de noise cancelling zich aan de omgeving aan. 

De FreeEdge drivers in de hoofdtelefoon zijn door Denon zelf gemaakt. Deze drivers elimineren ongewenste resonanties en leveren gedetailleerd, nauwkeurig geluid. De gevoeligheid is 98 dB/mW. Het frequentiebereik gaat van 5 Hz tot 50 kHz en de impedantie is 16 Ohm. 

Over de batterij valt niet echt te klagen: draadloos kan je tot 20 uur muziek luisteren met een enkele laadbeurt. In slechts twee uur is de hoofdtelefoon ook weer opgeladen, wat ervoor zorgt dat je snel weer van je muziek kan genieten. Maar niet getreurd als je onderweg bent en je je favoriete muziek mist: er worden twee 3.5 mm audiokabels meegeleverd (een met en een zonder ingebouwde microfoon) waardoor je ook met kabel naar je muziek kan luisteren. 

Design Denon AH-GC30

Mijn eerste indruk van de hoofdtelefoon wanneer ik deze uit de verpakking haalde, ziet deze er heel elegant en stevig uit. Hij zit mooi opgeborgen in opbergtas die gemaakt is van leer en stof. Daarin bevindt zich de hoofdtelefoon en een stoffen zakje met een oplaadkabel en de twee 3.5 mm audiokabels. 

Wanneer ik de hoofdtelefoon uit de opbergtas haal, worden mijn gedachtes bevestigd: de hoofdtelefoon ziet er niet alleen heel stevig uit, hij voelt ook zo aan. De hoofdband is zeer makkelijk verstelbaar en voelt ook zacht aan op het hoofd. En de memory foam die gebruikt wordt bij de oorschelpen, zorgen voor een heel comfortabel gevoel.

Een klein minpuntje aan het design zijn de knoppen op de oorschelpen. Er bevinden zich 5 knoppen: op de rechteroorschelp kan je muziek afspelen (of Bluetooth aan- en uitzetten met dezelfde knop), het volgende of vorige nummer opzetten, en de modus van de noise cancelling veranderen. Op de linkeroorschelp bevindt zich een knop om een inkomende oproep te beantwoorden, of een gesprek te beëindigen. Deze knoppen zijn gemaakt van plastiek en voelen wat minder stevig aan, een beetje alsof ze niet helemaal thuishoren in deze hoofdtelefoon. 

Luistertest Denon AH-GC30

Het moment dat ik de hoofdtelefoon opzet, wordt er al heel veel omgevingsgeluid weg gefilterd zonder nog maar op play te duwen. De hoofdtelefoon voelt comfortabel aan en past goed rond de oren. Dit zorgt er mee voor dat omgevingsgeluid minder goed wordt doorgelaten. Het comfortabele gedeelte zorgt er ook voor dat ik na een aantal uren draagtijd nog steeds geen pijn begin te krijgen aan mijn oren. Het ontwerp is al goedgekeurd!

De noise cancelling-technologie zorgt ervoor dat je je nog wat meer kan afsluiten van de buitenwereld. Wanneer ik de noise cancelling inschakel en deze op office-mode zet (airplane- en city-mode zijn de twee andere modi) merk ik dat ik niet onmiddellijk afgezonderd wordt van de buitenwereld. De storende geluiden worden weggefilterd, maar ik merk dat ik toch nog aanwezig ben op kantoor. Heel zacht hoor ik de stemmen van collega’s, maar enkel wanneer ik mij er op focus. Hen verstaan is dan weer niet mogelijk. 

Om met mensen te communiceren tik ik tweemaal op mijn rechteroorschelp dat de Ambient-functie in- of uitschakelt. De muziek wordt wat stiller afgespeeld en gesprekken worden beter verstaanbaar. De rest van het omgevingsgeluid komt nog steeds niet overheersend binnen.

Een onderdeel waar Denon iets harder opvalt is dat ze niet enkel hardware-matig kijken naar een zo goed mogelijke geluidskwaliteit, het gaat ook iets verder dan dat. De aptX en aptX HD-Bluetooth-ondersteuning die deze hoofdtelefoon ook heeft is daar zo een voorbeeld van. 

Muziek klinkt mooi zuiver en je merkt onmiddellijk dat je met een hoofdtelefoon aan het luisteren bent die zich wil profileren als echte ‘hifi’-hoofdtelefoon. Het geluid klinkt mooi open, zuiver en is zeer aangenaam om te luisteren in alle genres: van klassieke muziek en jazz, tot pop en zelfs rock. 

Maar liefst 20 uur gaat de AH-GC30 mee, wat toch aanzienlijk is. Wanneer de accu bijna leeg is en nog wat muziek wil luisteren, kan je hoofdtelefoon gelukkig nog gebruiken met de meegeleverde audiokabels met 3.5mm jack. Met een USB-C-kabel kan je de hoofdtelefoon ook opladen.

Conclusie

De AH-GC30 is een zeer comfortabele hoofdtelefoon met zeer goede geluidskwaliteit. De noise cancelling is misschien niet zo ‘krachtig’ als sommige concurrenten, maar houden je eerder nog wat binnen je omgeving, waarbij andere hoofdtelefoons je helemaal afsluiten van de wereld. Het storende omgevingsgeluid wordt wel weg gefilterd, dus de noise cancelling doet zijn werk wel. Ook qua pasvorm heb ik geen klachten: de hoofdtelefoon past goed op mijn hoofd en rond mijn oren en doet geen pijn na langdurig dragen. Dus ben je op zoek naar een comfortabele, draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling die er wat luxueuzer uit mag zien maar toch goede geluidskwaliteit biedt? Dan raad ik de AH-GC30 van Denon zeker aan.

Denon AH-GC30

Denon AH-GC30

8.2

Prestaties

8.0/10

Functionaliteit

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Bouwkwaliteit

8.5/10

Design

9.0/10

Pros

  • Comfortabele pasvorm
  • Luxueuze uitstraling
  • Hifi-geluidskwaliteit
  • Verschillende NC-modi

Cons

  • Prijs een klein beetje aan de hogere kant
  • Vrij korte oplaadkabel
Verkooppunten van het merk denon

1 REACTIE