Classé Audio is weer helemaal klaar voor de toekomst. Tijdens High End München stelde het Canadese merk er voor het eerst in meer dan 10 jaar nieuwe producten voor.  

High End München Classé AudioClassé Audio is in Canada een toonaangevende producent van hifi- en home theatercomponenten. Sinds de bouw van hun eerste versterker in 1980, hebben de Canadezen met passie en toewijding krachtige en verfijnde modellen op de markt gebracht.

Een stapje verder
De voorbije jaren werd het wat stiller rond het merk. Classé Audio werd iets meer dan een jaar geleden van Bowers & Wilkins overgenomen door Sound United dat ook Marantz, Denon, Polk Audio, Definitive Technology, Boston Acoustics en Heos in haar portfolio heeft. Dat er in dat porfolio ruimte is voor Classé Audio legde Dave Nauber, Brand Director Classé Audio als volgt uit. “Waar Marantz stopt, gaat Classé verder. Zo vullen we elkaar perfect aan”.

De lat hoger gelegd
Sindsdien de overname hebben de Canadezen de derde generatie uit de Delta-serie ontwikkeld. “We hebben in alle opzichten de lat hoger kunnen leggen”, aldus Dave Nauber. “De hele productlijn werd bijgewerkt. We hebben zelfs het uiterlijk van onze modellen geactualiseerd. Maar, we zijn trouw gebleven aan de principes die we koesteren: een verbluffende schoonheid, een hoge betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteit. Kortom, we hebben zodanig ons best gedaan dat we alle eerdere inspanningen overtroffen hebben. Classé-liefhebbers zullen blij zijn met de nieuwe weg die we ingeslagen zijn.” De producten van Classé zullen, zoals de topmodellen van Marantz en Denon, gefabriceerd worden in de bekende Shirakawa Audio Works-fabriek in Japan.

Dave Nauber op de High End Beurs in München

‘Waar Marantz stopt, gaat Classé verder’

De Delta serie
Classé pakte in München uit met drie producten uit de vernieuwde Delta Serie. Allereerst ontdekten we de Delta PRE stereovoorversterker/DAC die ook een phono amp aan boord heeft. Daarnaast maakten we kennis met de Delta MONO monoblokken, 300W-versterkers met een vermogen van 30 W in klasse A met een nieuw ontwikkeld actief-koelsysteem en een gigantische ringkerntransformator. Tot slot toonde Classé ook de Delta STEREO versterker van 2 x 250 W met 25 W per kanaal in klasse A. Dave Nauber gebruikte als muziekbron zowel streaming audio als een professionele Stüder tape deck. De FinkTeam WM-4-luidsprekers mochten al dat fraais weergeven.

Een eigen verhaal
Alle merken uit de Sound United groep hebben hun eigen benadering van hifi en home theater. Dank zij de enorme schaalgrootte van de groep en de onderlinge samenwerking, kunnen ze over de nodige middelen en knowhow beschikken om verder te schrijven aan hun eigen verhaal. We zijn dan ook benieuwd om het verdere verhaal van Classé te lezen. Of beter gezegd, om het te horen. De nieuwe Delta serie zal vanaf deze zomer bij de dealers beschikbaar zijn. Een exacte lanceringsdatum is nog niet gekend. Maar daarover houden we je beslist op de hoogte. Wat we in München gehoord hebben, stemt ons alvast hoopvol.

‘Classé-liefhebbers zullen blij zijn met de nieuwe weg die we ingeslagen zijn’

Verkooppunten van het merk classe