HUAWEI brengt de FreeBuds Pro 2 naar voor: in-ears die naar eigen zeggen dé ultieme True Sound luisterervaring garanderen. Er wordt gesproken over een authentiek high-fidelity geluid, inclusief toonaangevende ruisonderdrukking. Leuk om te vermelden: deze exemplaren zijn in samenwerking met het Franse Devialet ontwikkeld. Beide merken delen hun passie voor geluidskwaliteit en zijn een collaboratie gestart om de akoestische luisterervaring van de HUAWEI FreeBuds Pro 2 te verfijnen. Het eindresultaat? Luisteraars die kunnen profiteren van een excellente geluidskwaliteit. Aldus de fabrikant.

HUAWEI FreeBuds Pro 2Vooreerst beschikken de HUAWEI FreeBuds Pro 2 over een uniek ‘Ultra-hearing True Sound Dual Driver’ systeem. Op ‘intelligente wijze’ werken twee drivers harmonieus samen om die excellentie op vlak van audiokwaliteit te realiseren. Er is gebruik gemaakt van een ‘planair’ diafragma dat meestal alleen beschikbaar is in high-end oordopjes. Zo kan een belangstellende rekenen op heldere en nauwkeurige hoge tonen. Door middel van een dynamische driver, voorzien van vier magneten, kan een krachtige bas geproduceerd worden. Met een frequentiebereik dat loopt van 14 Hz tot en met 48 kHz zit je alvast goed.

Daarenboven is een technologie genaamd ‘Triple Adaptive EQ’ geïntegreerd. Het geluid wordt automatisch afgestemd op de structuur van het gehoorkanaal, positie van de oordopjes én het volume. Dit gebeurt in realtime. Een gepersonaliseerd geluid? Check. In combinatie met het LDAC audiocodec protocol wordt de audio verder geoptimaliseerd voor een ultra-high definition luisterervaring.

“Met de HWA en Hi-Res Audio Wireless certificeringen zorgen de HUAWEI FreeBuds Pro 2 ervoor dat gebruikers geluid op de best mogelijke manier ervaren, ongeacht waar ze zijn of met welk volume ze muziek afspelen.”

Voorts biedt de HUAWEI FreeBuds Pro 2 geavanceerde actieve ruisonderdrukking. In vergelijking met zijn voorganger verhoogt het ‘Triple Mic ANC System’ de gemiddelde diepte van ANC met niet minder dan 15%. Tegelijkertijd stelt de ‘Intelligent Dynamic ANC 2.0’ nauwkeurig de externe geluidsomgeving vast en selecteert een geschikte ruisonderdrukkingsmodus om ruis te elimineren voor een optimaal luistergenot.

Met de nieuwe Pure Voice ruisonderdrukkingstechnologie zijn heldere en stille telefoongesprekken mogelijk. Het is gebaseerd op een ‘4-Mic Call Noise Cancellation’ systeem in combinatie met het exclusieve Deep Nural Network (DNN) ruisonderdrukking algoritme van Huawei.

Je kan draadloos connecteren met maar liefst twee apparaten. Zo kan er bijvoorbeeld automatisch geschakeld worden tussen gesprekken. Deze ‘duo’ verbindingsfunctie werkt samen met smartphones, tablets, pc’s, wearables van Huawei en met apparaten voor Android, iOS en Windows smart systemen.

Conclusie: de HUAWEI FreeBuds Pro 2 zijn klein maar toch zeer krachtig. Ze zijn uitgerust met een batterij voor een lange speelduur. Met ANC geactiveerd is dat maximaal vier uur en 18 uur met de case (in totaal). Als ANC is uitgeschakeld bedraagt de luisterduur 6,5 uur en 30 uur met de case (in totaal).

Het is nog wachten tot 13 juli 2022 vooraleer de HUAWEI FreeBuds Pro 2 beschikbaar zullen worden. Wat betreft afwerking is er de keuze tussen ‘Silver Frost’, ‘Ceramic White’ en de nieuwste kleur ‘Silver Blue’. De adviesprijs bedraagt afgerond 200 euro (199,99 euro om precies te zijn).