Redefining the standard of wireless audio. Een beloftevolle ‘start’ van een persbericht maar Nura maakt het waar met de introductie van hun nieuwste in-ears. Ontdek de NuraTrue Pro oordopjes. Ze bieden een ongeëvenaarde muziekbeleving met een ‘Personalized Sound’, lossless audio van CD-kwaliteit, ruimtelijke verwerking én actieve ruisonderdrukking (adaptief). Wat wil jij als muziekliefhebber nog meer?

NuraTrue ProDe NuraTrue Pro zijn oordopjes van de tweede generatie die integraal deel uitmaken van Nura’s bekroonde productfamilie. Klaar om het ‘spel’ opnieuw te veranderen met lossless audio van CD-kwaliteit via bluetooth dankzij Qualcomm aptX Lossless. Als we onder de ‘motorkap’ zouden kijken, vinden we een Qualcomm QCC5171 BT audio SoC terug die de transmissie bandbreedte ontsluit die nodig is om ongecomprimeerde, bit-perfecte 16 bit 44,1 kHz audio kwaliteit te leveren. Klinkt als muziek in de oren. Zeker als je weet dat het gewoon kan via bluetooth. Qualcomm aptX Lossless is de laatste mogelijkheid die toegevoegd is aan aptX Adaptive technologie. Een nieuwe functie van het Snapdragon Sound platform dat binnenkort op grote schaal beschikbaar zal zijn. Leuk om te vermelden: de NuraTrue Pro is achterwaarts compatibel met oudere versies van aptX Adaptive/Classic inclusief 96 kHz/24 bit.

Als dat nog niet genoeg is, hebben de ontwerpers dit model voorzien van gepatenteerde Personalized Sound-technologie. Een muziekbeleving die perfect is afgestemd op jouw wensen? Dat zeker. Daarnaast is de NuraTrue Pro uitgerust met extra eersteklas audiofuncties waaronder Spatial Audio (mogelijk gemaakt door Dirac) en verbeterde Adaptive Active Noise Cancellation. Zo komt er niets meer tussen jou én de muziek te staan.

Bij het ontwerp van de NuraTrue Pro is gekozen voor een compromisloze filosofie die van toepassing is op alle aspecten van het sfeervolle belevingsproduct. Van audioprestaties tot productontwerp én gebruikerservaring. Met de in-ears wordt een ervaring geboden die normaal gesproken dure apparatuur van ‘liefhebbersklasse’ vereist. Met het gemak van de True Wireless vormfactor die iedereen de afgelopen jaren heeft leren kennen en waarderen. Aldus Dr. Luke Campbell, CEO en medeoprichter van Nura.

En dan die Spatial Audio modus: hoe werkt deze nu precies? Kort samengevat wordt deze aangestuurd door de Zweedse geluidspionier Dirac. Perfect voor een nieuwe meeslepende ervaring. Luisteraars kunnen een meer gebalanceerd geluid ervaren met inbegrip van een uitgebreider ‘geluidslandschap’. In vergelijking met zijn voorganger zijn de ruisonderdrukkingsprestaties, in relatie tot de Adaptive Active Noise Cancellation, verbeterd.

Tevens stelt het audiobedrijf ons voor aan ProEQ: een veelgevraagde functie die exclusief beschikbaar is voor de oordopjes. Dit maakt een handmatige EQ-fijnafstelling via de bijbehorende app mogelijk. Elke oordop bevat een aanraaksensor die door de gebruiker geconfigureerd kan worden. Maximaal acht unieke aanraakinputs? Check.

De NuraTrue Pro zal uiteindelijk verkocht worden voor een adviesprijs van 359 euro. Om het 5-jarig bestaan van de NuraTrue Pro te vieren, is deze telg ondertussen al te pre-orderen op Kickstarter. Merkexpert Mika liet alvast weten dat het model binnenkort beschikbaar zal worden in de Benelux via hun.

Uiteraard hebben we hierbij nog maar het ‘tipje van de sluier’ gelicht omtrent deze in-ears. Benieuwd naar meer? Je leest er hier alles over.