Zoals de naam van dit nieuwsbericht al laat uitschijnen, heeft IKEA de handen in elkaar geslagen met Swedish House Mafia om een platenspeler in de markt te zetten. Dit exemplaar past overigens binnen de OBEGRÄNSAD line-up van IKEA, deze bestaat uit meer dan 20 slimme inrichtingsoplossingen waaronder bijvoorbeeld luidspreker- en platenstandaards. Naar verwachting zal de platenspeler leverbaar worden voor een adviesverkoopprijs die zich situeert tussen de 100 en 200 euro.

Voor de lezers onder jullie die het Zweeds niet machtig zijn: OBEGRÄNSAD betekent ongelimiteerd. In het verlengde daarvan richt IKEA zich met dit portfolio op iedereen die waarde hecht aan muziekbeleving. Zowel thuis als daarbuiten. Er wordt een focus gelegd op muziekliefhebbers, muziekproducenten, DJ’s en alle creatievelingen met beperkte middelen maar wel een ongelimiteerde creativiteit.

Door hun collaboratie met Swedish House Mafia wil de Zweedse meubelgigant het verkennen van muziek en creativiteit in het dagelijkse leven makkelijker maken. Niet alleen voor wie muziek produceert, uitvoert, speelt maar ook voor de mensen die ernaar luisteren. Het resultaat daarvan is geworden: OBEGRÄNSAD.

De OBEGRÄNSAD platenspeler heeft een slanke, minimale stijl en werkt samen met de ENEBY-luidspreker. Door het ‘solide design’ geeft het exemplaar ogenblikkelijk een fraaie indruk, ongeacht het interieur waarin deze is geplaatst. Het brengt de ‘lichamelijkheid’ van muziek over, waardoor het een ruimte kan vullen met een prachtig geluid. Dat zegt Friso Wiersma, designer bij IKEA.

“Sound is everything in music, and we have added two speaker stands to the desk to bring the speakers to the ear level. We have also added a pull-out shelf below the desktop. This functionality allows you to have a midi keyboard, for example, in easy reach, while maximising space on your desktop.”

Swedish House Mafia benadrukt dat ze onder andere het ‘proces’, om zelf muziek te maken, willen vereenvoudigen. Ze hopen dat de collectie andere mensen inspireert om creatiever te zijn in huis. Dat hoeft zich niet te beperken tot alleen muziek maken. Het kan zo veel meer zijn. Aldus Swedish House Mafia.

De opkomende DJ’s en muziekproducenten zullen hopelijk de OBEGRÄNSAD rekken waarderen, de remake van KALLAX die ontworpen is met extra ruimte voor versterkers en een hoger meubel, het OBEGRÄNSAD bureau met luidsprekerstandaards en een uittrekbare plank, evenals de OBEGRÄNSAD standaards voor laptop, tablet en luidsprekers.

Benieuwd naar de video die IKEA en Swedish House Mafia hebben gemaakt naar aanleiding van deze mooie introductie?