In samenwerking met Swedish House Mafia onthult IKEA een platenspeler: ontdek de OBEGRÄNSAD. Door deze collaboratie heeft Swedish House Mafia, samen met de Zweedse meubelgigant, onderzocht hoe je muziek eenvoudiger kan integreren in het dagelijkse leven. Ideaal voor iedereen die bezig is met muziek. Dat gaat van DJ’s tot artiesten, van muziekproducers tot consumenten. Ook goed om te vermelden: OBEGRÄNSAD is Zweeds voor onbeperkt.

Het lijkt misschien wat vreemd op het eerste gehoor: IKEA die een platenspeler introduceert. Maar toch doen ze het, in samenwerking met Swedish House Mafia. De IKEA OBEGRÄNSAD betreft een plug-and-play model dat is voorgesteld op het IKEA Festival tijdens de Milan Design Week 2022. De draaitafel maakt onderdeel uit van de OBEGRÄNSAD line-up.

De OBEGRÄNSAD platenspeler heeft een slanke, minimale stijl en werkt samen met de ENEBY-luidspreker. Door het ‘solide design’ geeft het exemplaar ogenblikkelijk een fraaie indruk, ongeacht het interieur waarin deze is geplaatst. Het brengt de ‘lichamelijkheid’ van muziek over, waardoor het een ruimte kan vullen met een prachtig geluid. Dat zegt Friso Wiersma, designer bij IKEA.

“Sound is everything in music, and we have added two speaker stands to the desk to bring the speakers to the ear level. We have also added a pull-out shelf below the desktop. This functionality allows you to have a midi keyboard, for example, in easy reach, while maximising space on your desktop.”

Aldus Wiersma. Op technisch vlak is er, op het moment van schrijven, helaas nog niet veel meer informatie bekend. Wel is zeker dat de OBEGRÄNSAD voorzien is van een phono-versterker. Als we ons op de foto’s mogen baseren, lijkt het te gaan om een element van Audio-Technica (nog niet bevestigd door IKEA).

IKEA laat weten dat de OBEGRÄNSAD-collectie wordt verwacht in de herfst van 2022. Naar verwachting zal de collectie meer dan 20 producte omvatten met betrekking tot inrichting. De meubelfabrikant voegt er graag aan toe dat ze woonruimtes beter willen afstemmen op de behoeften van muziekmakers en -fans over de hele wereld.

Benieuwd hoe de platenspeler nu precies tot stand is gekomen.? Je leest er alles over op deze pagina.