Jaybird, sinds 2006 gevestigde makers van sporthoofdtelefoons, heeft nieuwe draadloze in-ears voor intensieve sporters uitgebracht: de Vista.

Bij de in-ears worden drie geïnegreerde siloconen oorgelmaten meegeleverd. Daarbuiten zijn ze ook bestand tegen vallen, moest het je overkomen dat ze je ontglippen uit je handen.

Met geheel nieuwe 6 mm gefreesde drivers die veelbelovende precisie, lage harmonische vervorming en grote nauwkeurigheid beloven, biedt de Vista true draadloze sporthoofdtelefoon u zes uur afspeeltijd bij een volledige oplading, plus nog eens 10 uur met de oplaadcase. Jaybird verzekert ons ook dat een snelle “supercharge” van vijf minuten een uur muziekplezier zou moeten geven.

De oordopjes zijn ook water- en zweetbestendig met een IPX7-classificatie. Ook is er een single earbud-modus aanwezig, waardoor je muziek luistert door een enkel oortje en vervolgens kan wisselen van kant. Deze manier van muziek luisteren zou zo’n 32 uur muziekplezier moeten meebrengen.

Jaybird Vista

De app van Jaybird kan je een gehoortest geven, waarna de in-ears worden ingesteld met jouw persoonlijke EQ-preset. Je krijgt zes verschillende geluidstonen, waarvan je de niveaus instelt als je het bijna kunt horen. De app organiseert vervolgens een voor je oren geoptimaliseerd geluidsveld, dat een van de acht andere geassorteerde EQ-presets voor muziekgenres wordt. Deze persoonlijke voorinstelling kan handmatig worden aangepast en/of worden opgeslagen op de hoofdtelefoon door de app te sluiten.

Ook handmatig instelbaar via de app: wat het indrukken van de enige centrale knoppen van de in-ears kan doen. Afhankelijk van wat je eerder wilt doen, zou een enkele druk kunnen betekenen dat een nummer wordt gepauzeerd of praten met Siri, terwijl een dubbele druk kan betekenen dat je naar het volgende nummer gaat of een favoriete afspeellijst afspeelt. Lang indrukken kan het volume verhogen of uitschakelen.

De echte draadloze sporthoofdtelefoons van Jaybird Vista zijn momenteel verkrijgbaar in zwart, met twee extra kleuren – Nimbus Gray en Mineral Blue – zijn verkrijgbaar voor een prijs van €179.