Never heard my system ‘soo’ good, it definitely works. Brilliant stuff. Het is een positieve reactie van iemand die gebruik maakt van het ‘Brij isolatieplatform’ dat Audite Acoustics recent introduceerde. Dat meldt het audiomerk in een social media post die ze vorige maand op hun Facebook pagina publiceerde. Maar wat houdt dat nu juist in: ‘The Brij Isolation Platform’ zoals ze het zelf zo mooi omschrijven? Kort door de bocht kan men stellen dat dit hulpmiddel ongewenste trillingen en storingen voorkomt zodanig dat de muziekweergave nóg beter tot zijn recht komt.

Traditioneel worden isolatieplatforms vaak geassocieerd met draaitafels, maar ook onder andere met ‘gevoelige apparatuur’ zoals buizenversterkers of cd-spelers. En laat het nu net dat zijn waar Audite Acoustics de focus op heeft gelegd met hun Brij isolatieplatform.

Er wordt met name gebruik gemaakt van hun eigen ontwikkelde ISOL-X-technologie. Een kwantumsprong in isolatie. Aldus Audite Acoustics. Dit staat synoniem voor innovatie. In de basis komt het erop neer dat het contactoppervlak zo minimaal mogelijk blijft. Op die manier worden ongewenste trillingen, ruis, … die de muzikaliteit vaak negatief beïnvloeden tot een minimum gereduceerd. Benieuwd naar hoe het design is opgevat?

Het maximale laadvermogen is vastgelegd op 20 kg. Voorwaarde is wel dat er een gelijkmatige gewichtsverdeling wordt gerealiseerd. Hun gloednieuwe Brij isolatieplatform zal verkrijgbaar zijn in maar liefst vijf verschillende afwerkingen waaronder ‘Light Oak’, ‘Clear’, ‘Walnut’, ‘Granite’ en ‘Teak’. Erg fraai! Maar er kan ook gekozen worden voor aangepaste kleuren. Hetzij in een enkele kleur of in meerdere kleuren.

“Utilising our own ISOL-X technology which is a quantum leap in isolation, the Brij represents true innovation in a market where for many years wooden chopping boards seem to be the extent of a designer’s skills and ambition.”

En die naam zelf? Daar moeten we het misschien ook even over hebben: The Brij Isolation Platform. Of beter vertaald naar het Nederlands: het Brij isolatieplatform. Klinkt op het eerste gehoor misschien niet heel spectaculair of high-end, maar zoals dat spreekwoord gaat: ‘een gegeven paard moet je niet in de bek kijken’.

Het Brij isolatieplatform is ondertussen verkrijgbaar. Op de website van Audite Acoustics wordt er gesproken over een adviesprijs vanaf £395,-. Meer weten? Je ontdekt hier alles over ‘The Brij Isolation Platform’.