Kii Audio, bekend van zijn innovatieve Kii THREE studio monitor, onthult de Kii SEVEN op NAMM 2024. Dit state-of-the-art geluidssysteem is te bewonderen bij stand #15524 in het Anaheim Convention Center (Californië) van 25 tot 28 januari 2024. Deze telg bouwt verder op de geavanceerde technologie van zijn voorganger.

De Kii SEVEN maakt gebruik van DSP-besturing om de drivers te optimaliseren en een luisterervaring te creëren die zich onderscheidt. De speakers zijn uitgerust met twee woofers (6,5 inch), een middentoner (5 inch) en een tweeter (1 inch) met aangepaste golfgeleider. De frequentierespons is opmerkelijk vlak, met +/- 0,5 dB tussen 100 Hz en 10 kHz. Er zijn aanpassingen mogelijk op het vlak van bas- en trebleniveau.

Uniek aan de Kii SEVEN is de mogelijkheid om te schakelen tussen twee modi: enerzijds minimum-latency en anderzijds minimum-phase. De minimum-latency modus minimaliseert de vertraging voor software monitoring tijdens opnames. De minimum-phase modus staat garant voor een ongekende nauwkeurigheid voor het mixen en masteren.

Een opvallend element van de Kii SEVEN is het gebruik van cardioide puntbron-technologie, vergelijkbaar met de Kii THREE. Dit creëert een cardioïde dispersiepatroon dat geluidsemissie naar achteren minimaliseert. Daardoor worden reflecties in de ruimte sterk verminderd. Zo worden tegelijkertijd de akoestische uitdagingen aangepakt. Dit is van onschatbare waarde voor geluidsconsistentie in verschillende studio-omgevingen. Zelfs in ruimtes met een uitdagende akoestiek.

De Kii SEVEN heeft heel wat opties wanneer er wordt gesproken over connectiviteit. Flexibiliteit is het sleutelwoord. Met analoge XLR, TRS, AES/EBU, WiFi, Bluetooth en Dante-connectiviteit is deze studio monitor geschikt voor zowel consumenten als professionals.

Kii Audio presenteert de Kii SEVEN officieel op NAMM 2024, waar bezoekers de kans krijgen om de innovatieve functies zelf te ontdekken. De uitrol van de Kii SEVEN begint in maart. De luidsprekers worden geleverd in twee uitvoeringen: Fine Touch White en Fine Touch Dark Grey. De Kii SEVEN wordt verwacht in maart/april 2024. De adviesprijs bedraagt 3.795,- euro.