Om hun 40ste verjaardag aan te kondigen lanceert Kimber Kable een nieuwe Kimber Select USB kabel. De bekende kabel fabrikant gaat gebruik maken van de technologie ontwikkelt voor de AXIOS USB kabels en combineert dit met de kennis van hun Kimber Select producten. Zo hebben ze in de Select serie 3 nieuwe versies van de KS USB-CU, KS USB-HB en de KS USB-AG ontwikkeld.

Deze kabels worden door Kimber Kable op een artisanale wijze gemaakt omdat volgens hen de absolute topkwaliteit niet kan bereikt worden met massa-productie machines. Door deze werkwijze garanderen ze een levendige muziekweergave die het ‘noise’ niveau verlaagt en het dynamisch bereik over het ganse frequentiegebied verhoogt. Zo alleen kan elk detail in de geluidsweergave correct weergegeven worden.

De KS USB-CU verwerkt voornamelijk koper in de kabels. De KS USB-HB is een hybride versie die zowel koper en zilver combineert en het topmodel KS USB-AG gebruikt uitsluitend zilver voor de geleiding. Alle kabels zijn in lengten van 0,5m tot 6m beschikbaar en kunnen in de nieuwe reeks met verschillende USB connectoren (A-B, A-C of C-C) uitgerust worden. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën en ontwikkelingen van de Kimber Select en AXIOX producten heeft men de best klinkende Kimber USB kabels ooit gemaakt. Het prijsniveau van deze Kimber USB kabel zal starten vanaf een 600 euro.

Verkooppunten van het merk kimber-kable