Op de streamingmarket is Apple een laatbloeier. Ze moeten dus stevig uitpakken om klanten te kunnen winnen. Volgens Eddy Cue, vice-president van internet-software en -diensten bij Apple, wordt het een kwestie van kwaliteit boven kwantiteit.

Cue zei in een interview met Sunday Times dat Apple zich niet gaat bezighouden om de meest originele inhoud te maken, maar wel met “het beste te creëren”. Met het model van Netflix, waarbij zij veel nieuwe shows en films blijven aanbieden aan hun gebruikers, is niets mis mee volgens Cue, maar zij willen een andere richting opgaan.

Apple wil de lat hoger leggen en heeft daarvoor beroep gedaan op Hollywood-executives Jamie Erlicht en Zack Van Amburg en Jay Hunt. Ze heeft hen aangenomen om leiding te geven aan de programmering van Apple TV+.

Apple is van plan iedere maand nieuwe content uit te brengen. De eerste serie die waarschijnlijk in première zal gaan is The Morning Show, met in de hoofdrol Jennifer Aniston en Reese Witherspoon.

We moeten wel nog even wachten tot later dit jaar wanneer Apple TV+ gelanceerd wordt, alvorens we echt een oordeel kunnen vellen over de kwaliteit.

Verkooppunten van het merk apple