Dit jaar hebben Latham Audio en Smart Audio de handen ineengeslagen om u gezamenlijk de wereld van FOCAL en NAIM in ruimte N1 te presenteren. Daarnaast hebben beide importeurs een eigen skybox op de tweede etage. Latham Audio is te vinden in skybox S16 en Smart Audio in S2.

Primeur: Nait XS 3

De Nait XS is al jaren een vaste waarde in het NAIM programma. Deze compacte maar krachtige geïntegreerde versterker heeft in 2019 een upgrade gehad. Op het vlak van geluidskwaliteit heeft de NAIT XS 3 een stap vooruit gemaakt. Meer verfijning en diepte in het geluid zonder daarbij in te leveren op de dynamische NAIM klankeigenschappen. De derde generatie heeft naast de klankmatige verbeteringen ook een ingebouwde MM phono voorversterker gekregen. Op deze manier kunt u een draaitafel zonder tussenkomst van een losse phono voorversterker aansluiten. De ingebouwde phono voorversterker ingang is geheel nieuw door NAIM ontwikkeld en zorgt voor uiterst transparante weergave van uw kostbare vinyl collectie.

Primeur: Neat Acoustics Ekstra

De Britse fabrikant van luidsprekers komt dit jaar met een geheel nieuw model naar de iEar’ audioshow. De gloednieuwe Ekstra is een slanke vloerstaande luidspreker in vier kleuren. Bijzonder is de dubbele woofer in de voet voor een uitstekende en gecontroleerde weergave van de lage tonen. De sublieme bandtweeter en middentoner zorgen voor een uiterst complete weergave. Net zoals elke Neat luidspreker weet de fabrikant weer een aangename live presentatie neer te zetten. Te beluisteren in de skybox S16.

Neat Acoustics Ekstra
Neat Acoustics Ekstra

Naim Nait XS 3

De Nait XS 3 geïntegreerde versterker is het centrale punt van uw audiosysteem en dat demonstreren wij graag met de volgende bronnen.

Naim Nait XS 3
Naim Nait XS 3 (2019 upgrade) geïntegreerde versterker

Naim CD5si CD-speler

Voor de liefhebbers van Cd’s hebben wij de CD5si cd-speler klaar staan. Niets overtreft de eenvoud van het afspelen van een Cd. De pure geluidskwaliteit, de gemakkelijke bediening van de speler en de iconische zwenkdeur zorgen voor ongekend luisterplezier.

Naim ND5 XS2 DAC/Netwerkspeler

De ND 5 XS2 is NAIM’s toegangspoort op het gebied van streaming. Onze netwerkspelers zijn voorzien van de nieuwste mogelijkheden en ondersteuning voor de meeste draadloze technieken. De puristisch vormgegeven NAIM XS behuizing heeft geen overbodige zaken. De bediening verloopt immers via de intuïtieve iOS of Android app. Via deze app krijgt u toegang tot Spotfiy en TIDAL streaming. Andere streamingdiensten zijn via Airplay 2, Bluetooth Aptx HD en Google Cast eenvoudig te benaderen. Via Internetradio (VTuner) luistert u naar uw favoriete radiozenders. De 3 digitale ingangen geven toegang tot de hoogwaardig ingebouwde DAC voor uw andere digitale apparatuur.

Naim ND5 XS
Naim ND5 XS

Well Tempered Lab Simplex Mk.2 met Dynavector DV20 X2H

Uiteraard willen wij u de phono ingang op de nieuwe NAIT XS 3 graag laten horen. Hiervoor nemen wij voor u de vernieuwde versie van de Simplex draaitafel mee. Deze unieke draaitafel uit Nieuw-Zeeland heeft een uniek arm-ontwerp en zorgt voor een ongekende aftasting van uw platencollectie. Het Japanse Dynavector staat bekend om zijn dynamische weergave. Dit specifieke element is verkrijgbaar in een zogenaamde High-Output en zodoende ook geschikt voor de MM-ingang van de NAIT XS 3.

Mu-so Qb 2nd Generation

Vaak is een 2e generatie product een beetje aangescherpt en verbeterd… zo niet de 2e generatie Mu-so Qb. Een serieuze stap vooruit in geluidskwaliteit. De Mu-so Qb 2nd Generation is gemaakt van premium materialen en de laatste techniek. Dit is de beste compacte draadloze luidspreker die er is!

Mu-so Qb
Mu-so Qb 2nd Generation

Kamer N1 FOCAL-NAIM

Welkom in zaal N1, de wereld van FOCAL luidsprekers en NAIM versterking. Dit jaar zijn beide merken vertegenwoordigd in deze gezamenlijke ruimte. U vindt hier diverse primeurs en productdemonstraties door merkambassadeurs van beide merken. De demonstratietijden vindt u bij de entree van onze kamer en op de website audioshowiear.nl.

EISA Primeurs

Onze kamer staat vol met belangrijke primeurs. Tevens staan de EISA AWARD winnaars klaar om zich aan u voor te stellen:

NAIM Mu-so 2nd Generation draadloze luidspreker

Speciale Show aanbieding

Dit jaar heeft men voor alle bezoekers van de audioshow iEar’ en de FOCAL/NAIM ruimte een bijzonder aanbod.

We kunnen hierover nog niet te veel verklappen, behalve dat het gaat om een compleet systeem met de allerlaatste componenten voor een scherpe prijs die tijdelijk beschikbaar zal zijn. Mis de FOCAL/NAIM kamer dus niet!

Systeem 1 “Hoofdsysteem”

Bij binnenkomst kunt u direct genieten van het beste dat FOCAL en NAIM te bieden hebben. Als bron staat de ND555 netwerkspeler te spelen. Deze bijzondere netwerkspeler heeft in korte tijd een bijzondere faam weten op te bouwen door zijn fantastische weergavekwaliteit.

De muziek komt rechtstreeks van de UNITI CORE muziekserver waar men een volledige muziekcollectie mee kan rippen, beheren en veilig opslaan. Uiteraard mag een goede voorversterker niet ontbreken. Hiervoor presenteert men u de NAC 252 met SuperCap DR voeding. Deze voorversterker zorgt voor het delicate bronsignaal naar de NAP 300 DR eindversterker.

Eindverantwoordelijke voor het geluid is de Focal Scala Utopia EVO. De interne bedrading is met 20% verdikt om een hogere stroomdoorgang te garanderen. Zeker samen met Bi-Amping ontstaat er een hogere dynamische response. Om de lage tonen meer controle te geven is het dempingsmateriaal verdikt. De doorloop van het laag krijgt hiermee een passende eigenschap gelet op de verbeteringen in het midden register met de TMD ophanging. Het “samenspel” is daarmee in harmonie. De Scala Utopia EVO units bestaan uit een rij magneten die samen sterker zijn dan één enkele grote magneet. Er is daarmee minder stroom nodig om tot hoge prestaties te komen. Dit is de “Power Flower” techniek van Focal.

Naim ND555

Systeem 2

Aan de rechterzijde staat een NAIM systeem samen met de bijzondere gelimiteerde Focal Spectral 40th. Vervaardigd vanwege het 40 jarige jubileum van de Franse luidsprekerfabrikant. Als bron kiest men de NDX 2 netwerkspeler, onze “middelste” netwerkspeler uit het NAIM programma. De versterking wordt verzorgd door de gloednieuwe SUPERNAIT 3 geïntegreerde versterker. Dit duo is een compact en krachtig koppel. Uitermate geschikt voor de aansturing van de Focal Spectral 40th anniversary edition.

Focal Spectral 40th anniversary edition – De geboorte van een nieuw icoon

Rekening houdende met de gewenste retro-kleurstelling en het beoogde akoestische karakter is het team in Saint-Étienne aan de slag gegaan. Het erfgoed moest direct herkenbaar blijven. Om die reden hebben de conussen hun traditionele gele kleur behouden en zijn de schroeven niet bedekt met een sierring. Natuurlijk is de algehele kwaliteit naar de hedendaagse maatstaf gebracht. Vermogen, dynamiek en afstraling zijn helemaal van “nu”. De “Focal Spectral 40th” is geboren.

Voor een optimale tonale balans is de “K2Power sandwich cone” voor dit project onder de loep genomen. Er is gekozen voor één enkele lichtgewicht laag  in specifieke dikte per unit. Zo krijgt de lineariteit over het gehele spectrum de uniformiteit die het nodig heeft. De laatste generatie “Aramid” vezel is gebruikt voor de tweeter. In het inmiddels beproefde “M-profiel” en in Focal traditie geïnverteerd, is deze tweeter verantwoordelijk voor een soepel hoog. Het geheel ademt de rijke historie van Focal uit. Doch met een duidelijke toekomstbestendigheid.

Naim SUPERNAIT 3
Naim SUPERNAIT 3 geïntegreerde versterker
Naim NDX 2
Naim NDX 2 netwerkspeler

Systeem 3

Wilt u graag een kwalitatief systeem en bent u gebonden aan een bescheiden budget? Dan zit u met dit systeem helemaal goed. Naim presenteert hier zijn basis  all-in-one muziekspeler, de UNITI ATOM. Met zijn prachtige uiterlijk en fraai kleurendisplay trekt hij de aandacht naar zich toe. Uiteraard kunt u gebruik maken van de ingebouwde Spotify en TIDAL streamingservices. Deze compacte krachtpatser is voorzien van de laatste techniek en een mooie ingebouwde A/B versterker met voldoende kracht voor de aansturing van de Focal Chora, wat ons betreft, de nieuwe standaard in betaalbare luidsprekers.

De TNF tweeter

Bij deze aluminium/magnesium tweeter is de ophangmethode gebruikt van de beroemde Utopia Beryllium tweeter. Het is de “chassis” verbeterde versie van de TNV2 tweeter. De geïnverteerde dome hangt in Poron (celrubber) met dempende eigenschappen. Daarmee is de vervorming tussen de 2 en 3 kilohertz met factor drie gedaald. Dat is een frequentiegebied waarop het oor erg gevoelig is. Scherpte is daardoor afwezig.

De Slatefiber woofer

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de met Carbon vezels geperste woofer. Deze “vrije” vezels zijn gemengd in een thermoplastisch polymeer. Daarmee breken ze het resonantie-patroon van een traditionele gladde woofer.

Gekantelde sokkel en statief

De “Tilted stand” is een eenvoudig slimme manier om de geluidsdruk beter de kamer in te brengen. Zeker als het gaat om “timing”. Bij de Chora is het licht naar achteren kantelen de oplossing. De kanteling is geoptimaliseerd voor het model. Dit geeft als extra voordeel dat er tevens minder vloerreflecties ontstaan.

Naim UNITI ATOM
Naim UNITI ATOM all-in-one muziekspeler

Focal hoofdtelefoons

De demonstratie van Focal hoofdtelefoons is in Skybox S2. Hier gebruikt men de Focal Arche DAC/Hoofdtelefoonversterker en de Naim ND5 XS2 DAC/Netwerkspeler.

Naim ND5 XS2 DAC
Naim ND5 XS2 DAC/Netwerkspeler