De Lenbrook Group, bekend van merken zoals NAD Electronics, PSB Speakers en Bluesound, heeft zijn plannen onthuld voor de toekomst van MQA en SCL6 technologieën. Met de oprichting van de nieuwe Lenbrook Media Group, geleid door voormalig MQA CEO Mike Jbara, wil het bedrijf de groei van deze geavanceerde audiocodecs bevorderen en nieuwe mogelijkheden verkennen om muziekliefhebbers wereldwijd hoogwaardige audio-ervaringen te bieden.

Innovatieve Technologieën

MQA en SCL6
MQA (Master Quality Authenticated) is een audiocodec die studio-kwaliteit audio efficiënt verpakt voor eenvoudig streamen. Deze technologie staat bekend om zijn vermogen om hoge-resolutie audio te leveren zonder de grote bestandsgroottes die traditioneel met dergelijke kwaliteit gepaard gaan. Dit maakt MQA ideaal voor streamingdiensten zoals Tidal, die hi-res streams aanbieden naast hun nieuwe hi-res FLAC bibliotheek.

SCL6 is een nieuwe draadloze transmissiecodec die is ontworpen om de best mogelijke geluidskwaliteit te behouden bij het streamen van audio over Bluetooth, wifi of Ultra Wide Band verbindingen. Dit biedt een belangrijke verbetering ten opzichte van traditionele Bluetooth-audio, die vaak kwaliteitsverlies met zich meebrengt.

Bedrijfsstrategieën

Lenbrook Media Group
De oprichting van de Lenbrook Media Group stelt het bedrijf in staat om zich volledig te richten op het benutten van de unieke positie die het heeft door de overname van MQA’s activa. Dit nieuwe bedrijfssegment zal niet alleen de ontwikkeling van MQA en SCL6 technologieën voortzetten, maar ook streven naar het creëren van nieuwe producten en oplossingen die passen bij Lenbrook’s visie van kwaliteitsvolle audio-ervaringen.

Toekomstige Producten
Een voorbeeld van deze innovatie is de aankomende release van hi-res draadloze hoofdtelefoons onder het PSB-merk, die gebruik zullen maken van MQA technologieën in samenwerking met de start-up Sonical. Dit is slechts een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de Lenbrook Media Group, aangezien het bedrijf blijft investeren in geavanceerde audio-oplossingen.

Invloed op de Audio-industrie

Ondersteuning van Creators en Consumenten
Gordon Simmonds, president en CEO van The Lenbrook Group, benadrukt dat de overname van MQA’s activa het bedrijf in staat stelt om hoogwaardige muziekervaringen te bieden die beginnen in de opnamestudio en eindigen in de huizen van muziekliefhebbers. De oprichting van de Lenbrook Media Group zal helpen om deze visie te realiseren door de juiste strategieën, structuren en middelen in te zetten.

Verbetering van Streamingdiensten
Met steeds betere breedbanddekking en hogere gemiddelde snelheden voor gebruikers, blijft de relevantie van efficiënte, hoge-resolutie audiocodecs zoals MQA en SCL6 toenemen. Deze technologieën bieden niet alleen een betere luisterervaring, maar ook een meer duurzame oplossing voor streamingdiensten die grote hoeveelheden data moeten verwerken.

Met deze stappen zet Lenbrook Group een nieuwe standaard in de wereld van lossless audio streaming, waarbij zowel creatievelingen als luisteraars profiteren van verbeterde technologie en kwaliteit.