De MAG-LEV Audio ML1 draaitafel verbetert visueel de ervaring van het luisteren naar vinylplaten door het draaiplateau te laten zweven. Door muziek te integreren met een zorgvuldige integratie van technologie en hoogwaardige audiocomponenten, hebben ze een draaitafel van de toekomst gecreëerd voor een medium van het verleden, aldus MAG-LEV Audio.

MAG-LEV Audio was op zoek naar een manier om mensen op een betere, nieuwere manier van vinylplaten te laten genieten. Door de grens van audiotechnologie te verleggen, konden ze de opbeurende muziekervaring integreren in het ontwerp van de draaitafel zelf, waardoor het gevoel van gewichtloosheid in de woonkamer werd gebracht.

De zwevende draaitafel is ontworpen voor mensen die een hoge geluidskwaliteit en een innovatief ontwerp op prijs stellen. Het wordt geleverd met een voorgemonteerde toonarm en cartridge. Met deze opstelling kun je een verbinding tot stand brengen via de phono. Zodra je klaar bent, hoef je alleen maar je favoriete album te kiezen, de draaitafel aan te zetten, de toonarm in positie te zetten en de toonarmhendel te laten zakken. Leun dan achterover, ontspan en geniet.

Een handig filmpje toont aan hoe de platenspeler gebruikt moet worden:
(artikel gaat verder onder de video)

De toonarm die wordt gebruikt is de Pro-Ject 9cc, uitgerust met een Ortofon OM 10 mm cartridge.

De MAG-LEV Audio ML1 zou vanaf juli verkrijgbaar moeten zijn. De platenspeler zal te koop zijn in vier verschillende uitvoeringen: ML1 Wood Edition, ML1 Black Silver Edition, ML1 Black Gold Edition en ML1 White Edition. De prijs van de platenspeler zal €2.499 euro zijn, ongeacht welke versie gekozen wordt. In welke landen deze verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekend.