Het welbekende M&K Sound, dé Deense audiofabrikant die mee ‘aan de wieg stond’ van de satelliet, subwoofer en speaker combinatie, kondigt de beschikbaarheid aan van niet 1, niet 2 maar wel 3 subwoofers. Deze ‘luisteren’ naar de naam: X10+, X12+ en X15+. Dit zijn drie gloednieuwe modellen die allen THX®-gecertificeerd zijn. Inclusief de kenmerkende push-pull driverconfiguratie die niet kan ontbreken.

“We carefully considered how to create successors to our market-leading X Series push-pull subwoofers.”

Aldus Per Becher, ‘chief executive officer’ bij M&K Sound. Doordat de vraag naar grote thuisbioscopen maar bleef stijgen, was het bij hen overduidelijk. Er zou ‘iets’ gecreëerd’ moeten worden dat uitstekende basprestaties opnieuw zou herdefiniëren. Zowel thuis als in een professionele omgeving.

Voortbouwend op het succes én de prestaties van de voormalige X-Serie, staat dit ‘X+ portfolio’ synoniem voor een diepere, snellere en luidere bas dan ooit tevoren. Klinkt allemaal mooi en wel, maar wat maken deze modellen nu zo uniek?

Zoals te verwachten was, zijn er diverse upgrades uitgevoerd ten aanzien van hun bestaande X-Serie. Hieronder mogen we rekenen op een aanzienlijke stijging van de continu- en piekbelasting. Althans toch voor de X10- en X12-modellen. Met inbegrip van de ICE Klasse D eindversterkers.

“Updated and redesigned woofers with 30 per cent larger voice coils and magnets (X12+ and X10+) facilitate the substantial power output of the new subwoofers.”

Dit maakt het mogelijk om jouw (luister)ruimte nóg meer te laten ‘daveren’. Bovendien zorgt de grotere lineaire excursie ervoor dat er niet moet ingeboet worden op vlak van gevoeligheid of vervorming. De X10+, X12+ en X15+ subwoofers creëren een ‘muzikaal vermogen’ van respectievelijk van 500, 600 en 700 Watt. Het piekvermogen loopt op tot respectievelijk 1.000, 1.200 en 1.400 Watt. Er wordt gesproken over basfrequenties die zo laag gaan als 20 Hz (X10+), 18 Hz (X12+) en 16 Hz (X15+). Impressive!

M&K X+

Dankzij de nieuwe ‘woofer cones’ (koolstofvezel) wordt een een ultrahoge stijfheid gegarandeerd. Perfect om het extra vermogen en de uitslag van de nieuwe X+-Serie te ‘accommoderen’.

Beide drivers in de behuizing worden ‘blootgesteld’ aan omgevingslucht door dé iconische push-pull subwooferarchitectuur en de niet-isobare configuratie van de ‘reversed double driver’. Hierdoor worden in feite twee subwoofers in één gecombineerd. Op die manier wordt eventuele vervorming nog verder gereduceerd.

En dát is het nog maar het topje van de ijsberg. Uiteraard heeft M&K Sound nog veel meer voor jou in petto. Benieuwd wat? Je ontdekt er hier alles over.