Het digitale streaming platform voor klassieke MeloMe heeft besloten om de stekker eruit te trekken. Ze lieten weten dat de markt voor deze stijl van muziek niet voldoende groeit om MeloMe in leven te houden. Al hun diensten zullen nog beschikbaar zijn tot eind deze maand.

MeloMe zou graag toch nog hun trouwe klanten willen bedanken voor hun vertrouwen in het platform voor klassieke muziek. Maar er is niet alleen slecht nieuws. Heel wat nieuwsberichten, recensies en andere informatie zullen begin februari overgenomen worden op classic.nl. Op die manier kan dit klassieke muziekplatform verder groeien.

MeloMe liet ook nog weten dat het een bepaalde schaalgrootte nodig had om verder te kunnen groeien, maar helaas heeft het niet mogen zijn. Voor veel gebruikers zal het een spijtige zaak zijn, maar de streamingdienst heeft dit vooral overwogen vanuit economisch standpunt.

De meer gekende streamingdiensten zoals Tidal, Qobuz en Spotify richten zich minder op de klassieke muziek dan MeloMe. Zo is er tegenwoordig wel nog Idagio en Primephonic die zich iets meer profilen als ‘gespecialiseerde’ streamingdiensten.

Maar om af te sluiten in schoonheid, wil het haar lezers van de nieuwsbrief de mogelijkheid geven om een gratis proefaccount aan te maken voor de Engelstalige streamingdienst Primephonic voor 3 maanden.

Streamingdienst MeloMe