De authentieke bioscoopervaring van een geluiddoorlatend projectiescherm is nu betaalbaar voor home cinema. Met het Discovery-scherm heb je geen verlies van geluid bij ultiem beeld. Dit is een unieke kwaliteit van Screen Excellence. 

Het unieke geweven doek was eerst alleen bereikbaar voor de high end markt, maar is nu beschikbaar voor de meer budgetbewuste kijker. Dit door het gebruik van een vereenvoudigd frame met standaard maten.

Waarom een geluiddoorlatend projectiescherm? Je krijgt een authentieke bioscoopervaring omdat het geluid komt op de juiste plaats uit het beeld komt. Omdat je geen speakers meer naast en onder het scherm hoeft de plaatsten die ruimte innemen is ook een breder scherm mogelijk in de ruimte.

In een bioscoop wordt gebruik gemaakt van een geperforeerd scherm met daarachter geluidsspeakers. In een home cinema setting levert dit problemen op omdat de perforaties op deze korte afstand zichtbaar kunnen zijn. Daarom heeft Screen Excellence een scherm ontwikkeld met een geweven doekmateriaal wat geschikt is voor de korte afstand.

Met dit doek tussen de luidspreker en de luisteraar is er een ultieme beeld- en geluidsbeleving. Dankzij het unieke geweven schermtechnologie is het geluidsverschil zo goed als niet hoorbaar. Dit hoeft dan ook niet te worden gecorrigeerd in de versterker. Ook is de beeldkwaliteit zonder hotspot of moiré-effect, ongeacht de projector die wordt gebruikt. Het doek is geschikt voor 4k-projectie.

Het nieuwe Discovery-scherm is beschikbaar in 6 standaard maten van 90″ tot 140″ en 2 beeldverhoudingen (16:9 en 2,40:1). Het maakt gebruik van dezelfde schermtechnologie, het Enlightor Neo projectiedoek, als het luxe Reference-assortiment.

Het Discovery-scherm is vanaf nu leverbaar.