Naast draadloze in-ears lijken gepersonaliseerde hoofdtelefoons de toekomst te zijn. Het Australische Nura brengt daarom de Nuraphones.

Nura is gespecialiseerde in de wetenschap rondom horen en akoestiek, dus zeker een uitgelezen partij om een hoofdtelefoon te ontwikkelen. Het merk zegt dat als je een toon aan twee verschillende personen laat horen, deze personen tot 20dB aan verschil kunnen horen. Daarom ontwikkelden ze de een nieuwe hoofdtelefoon die je gehoor meet en het geluid aanpast voor een gepersonaliseerde luisterervaring.

De Nuraphones zijn uitgerust met een autodidactische motor die je gehoor automatisch meet door het monitoren van otoakoestische emisies. Het leerproces zelf gebeurt met gebruik van een Android- en iOS-app. Deze kan tot drie luisterprofielen opslaan. En wat zeker cool is: De Nuraphones kunnen herkennen welk profiel ze moeten toepassen.

Verder combineert deze hoofdtelefoon een in-ear met een over-eardesign. Dit noemt Nura ‘Inova’. Mids en treble frequenties worden gebracht door de earbud terwijl de bassen vooral via de over-ear driver lopen. Het model biedt twintig uur aan draadloze Bluetooth aptX luisterplezier, heeft een 3,5mm input en een usb-poort voor playback en opladen.

Natuurlijk krijg je zo’n technologisch topproduct niet voor niets. De Nuraphones kosten net geen 400 euro en zijn vanaf nu te koop.