Het Franse Focal viert haar vijftiende verjaardag met het nieuwe Focal Sib Evo 5.1.2 speakerpakket. Hierin zit ondersteuning voor Atmos.

Dolby Atmos is ondertussen in veel systemen terug te vinden. Denk aan diverse Ultra HD Blu-rays, Sky, zelfs sommige PC-spelletjes en ondertussen ook op Netflix. De content is er dus, en de hardware volgt snel. De meeste recente AV-versterkers ondersteunen Atmos ondertussen, net als sommige top soundbars. Vandaag breidt Focal deze lijst uit met de nieuwe Focal Sib Evo 5.1.2 speakers.

Deze 5.1.2 speakeropstelling is het startpunt voor Dolby Atmos. Hierin zitten twee overhead kanalen, en dat wordt overgenomen door twee modellen in de set van Focal. Elke speaker heeft een front-firing 2cm soft dome tweeter en een 13cm Polyflex driver. Er is ook een 10cm upward-firing driver zodat het geluid van je plafond kan reflecteren voor een overhead-effect. Verder zijn er nog drie standaard Sib Evo Satellites (twee voor de rear, eentje voor de center) en de 200W Cub Evo subwoofer.

Het pakket is vanaf nu te koop voor 1230 euro. Wil je alleen de Atmos satellites, kost het je 505 euro.

Verkooppunten van het merk focal