Eindelijk: de nieuwe ‘ZONE’ van Sony is bekend: maak kennis met ‘INZONE’. Een nieuw merk voor gaming gear dat jouw zintuigen op scherp zet. Tevens biedt het portfolio maximale gaming mogelijkheden. Er worden monitors en headsets voorgesteld met specificaties en eigenschappen die erg geapprecieerd zullen worden door de gaming community. Maar misschien kan Sony ook wel de muziek- en/of filmliefhebbers onder ons bekoren. INZONE-monitors leveren naar eigen zeggen beelden waarbij een groot dynamisch bereik en hoge resolutie centraal staat. De headsets anderzijds garanderen dan weer een superieur geluid. Je mag rekenen op ‘360 Spatial Sound for Gaming’. Dit nieuwe merk benut Sony’s expertise als pionier op vlak van audiovisuele technologie. Aansluitend biedt deze line-up van producten functies aan waardoor gamers met totale focus in de actie kunnen opgaan. Iets dat de totaalbeleving alleen maar ‘aanscherpt’.

Eerder in dit nieuwsbericht lieten we al weten dat er wat leuks zat aan te komen voor Sony. Ze pakten groots uit met verschillende showcases. Eén daarvan was ‘Find Your New ZONE’. Het enige dat duidelijk was: nieuwe producten zouden voorgesteld worden. Veel meer dan dat was er nog niet bekend. INZONE is ontworpen voor buitengewone prestaties en biedt gamers een optimale game-ervaring. Aldus Sony.

“De gamecultuur en de aandacht ervoor blijft groeien en wij gaan door met het aanbieden van meer opties voor PC- en PlayStation-gamers om hun ervaring naar een hoger niveau te brengen: met de verbeterde audiovisuele kwaliteit van de INZONE-monitors en -headsets.”

Dat zegt Yukihiro Kitajima, Head of Game Business & Marketing bij Sony Corporation.

Gamingmonitors

Op het gebied van gamingmonitors heeft een belangstellende de keuze tussen het M9 of M3 model. De nieuwe INZONE M9 gamingmonitor biedt jou als kijker een 4K HDR resolutie, alsook een hoog contrast door de integratie van Full Array Local Dimming. Zoals je misschien al zou verwachten kan je je verheugen op een refresh rate van 144 Hz, IPS én een responstijd van slechts 1 ms GtG (grijs naar grijs).

Zijn ‘kleinere broer’, de INZONE M3, moet het doen met een ‘beetje minder’. Dit scherm biedt een Full HD display van 240 Hz, ook met een erg snelle reactietijd van 1ms GtG. Beslis je om de M3 gamingmonitor in huis te halen? Dan kan mag je uitgaan van VRR-technologie (Variable Refresh Rate) zodat jij als gamer de bewegingen van rivalen in schietspellen nauwkeurig kan volgen.

Gamingheadsets

In dezelfde serie worden gamingheadsets voorgesteld. De productlijn bestaat uit maar liefst twee draadloze headsets: de INZONE H9 en INZONE H7. Een batterijduur van respectievelijk 32 en 40 uur wordt werkelijkheid. Ook aan de liefhebbers van de ‘kabel’ is gedacht met de komst van de INZONE H3. Dit betreft een bedrade headset.

Qua ontwerp hebben ze allemaal één ding gemeen: het design sluit volledig aan bij de PlayStation 5. Een fraai uiterlijk vormt alvast een perfect match met de kleur van de console. Het ‘trio’ is voorzien van een flexibele opklapbare microfoonarm met mutefunctie zodat gebruikers tijdens het gamen moeiteloos met teamleden kunnen praten.

De headphones beschikken tevens over 360 Spatial Sound. Deze codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die jou als luisteraar het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Dit werd gebaseerd op Sony’s object-based spatial audio technologie. Dit garandeert een ultieme ervaring tijdens het gamen en strategisch voordeel ten opzichte van de opponent. Ten slotte zijn de INZONE H9 en INZONE H7 headphones eenvoudig met meerdere apparaten te koppelen. Zo kan jij eenvoudig schakelen tijdens het gamen wanneer er bijvoorbeeld een telefoongesprek binnenkomt op je smartphone.

De diafragma’s van de INZONE H9 en INZONE H7 zijn ontwikkeld op basis van hun expertise in koptelefoontechnologie. Deze hoofdtelefoons hebben een unieke vorm en produceren een extreme hoogfrequent geluid, evenals authentieke lage frequenties. Een optimaal draagcomfort dankzij het brede, zachte hoofdbandkussen? Daar mag je vanop aan. Het gewicht wordt gelijkmatig over het hoofd verspreidt.

Wat betreft beschikbaarheid zal je nog even geduld moeten uitoefenen. De INZONE headsets zijn vanaf juli 2022 verkrijgbaar. De INZONE H9 haal je in huis voor 300 euro, de INZONE H7 voor 250 euro en de INZONE H3 voor 100 euro.

De INZONE M9 monitor daarentegen schuift over de toonbank voor een adviesverkoopprijs van 1.099 euro vanaf de zomer van 2022. De prijs voor de INZONE M3 zal later bekend worden gemaakt. Sony verwacht dat deze laatste verkrijgbaar wordt in de winter van 2022. Meer weten? Je leest hier alles over de INZONE M9, INZONE M3, INZONE H9, INZONE H7 én INZONE H3.

Verkooppunten van het merk sony