Het bekende smartphone-merk OnePlus heeft een aantal jaren geleden aangekondigd dat ze ging uitbreiden naar de tv-markt. En nu heeft ze dan ook effectief haar debuut-tv’s aangekondigd: de OnePlus TV Q1 en Q1 Pro.

Beide modellen zijn 4K HDR 55-inch sets met volwaardige ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Vision, HDR10 en HDR10 +. De Q1 Pro heeft nog een extra ingebouwde 50-watt soundbar die vanaf de onderkant van het scherm naar beneden schuift. De module met acht luidsprekers beschikt over twee woofers, vier drivers met volledig bereik en drie tweeters.

Gezien de aard van deze drukke markt, hoopt OnePlus dat zijn ‘unieke’ ontwerpen de consument zullen overtuigen. Beide modellen hebben ultradunne randen, wat volgens de onderneming resulteert in ’97 procent schermvastgoed ‘.

Zoals je zou verwachten, belooft OnePlus ook een ‘naadloze integratie’ met zijn smartphones. OnePlus-handsets fungeren ook als een extra afstandsbediening en samen met Android TV bevat OnePlus ook OxygenPlay, de cross-service app van het bedrijf voor het ontdekken van inhoud om te bekijken.

OnePlus heeft de afstandsbediening ook wat designliefde gegeven. De slanke, aluminium controller lijkt op een Apple TV-afstandsbediening en heeft een speciale Amazon Prime Video-sneltoets. Er is geen ondersteuning voor Netflix, maar OnePlus zegt dat het hoopt tegen het einde van het jaar Netflix-gecertificeerd te worden.

Beide modellen hebben vier HDMI-poorten, drie USB-poorten, een optische poort, een composietpoort en een Ethernet-poort. Draadloze connectiviteitsopties omvatten Bluetooth 5.0 en 2.4 GHz/5 GHz Wi-Fi-ondersteuning. Een Vesa-houder om de tv tegen de muur te monteren is inbegrepen.

Beide tv’s zijn momenteel beschikbaar in India, maar het is nog niet duidelijk of en tegen welke prijs deze in Europa zouden verschijnen.