Audio Sharing is een van de nieuwe audiofuncties die aankomen als onderdeel van het aanstaande iOS 13-besturingssysteem van Apple, waardoor twee mensen vanaf dezelfde iPhone naar dezelfde audio kunnen luisteren. Het is dus eigenlijk de virtuele variant van de hoofdtelefoonsplitter.

In juni werd de nieuwe versie van het Apple-besturingssysteem aangekondigd. Er doken ook geruchten op dat de nieuwe audiofunctie enkel ondersteund zou worden door Apple AirPods en Powerbeats Pro draadloze hoofdtelefoons. Nu heeft Apple echter aangekondigd dat alle hoofdtelefoons van het merk Beats met een Apple H1- of Apple W1-chip het zullen ondersteunen. Het gaat om de Powerbeats Pro, Powerbeats 3 Wireless, BeatsX, Solo 3 Wireless en Studio 3 Wireless-koptelefoons.

Een van de meest handige dingen over Audio Sharing is dat het afzonderlijke volumeknoppen biedt voor elke luisteraar, wat betekent dat beide partijen hun gewenste luisterniveau kunnen instellen (vaak een twistpunt in de oude dagen van analoge hoofdtelefoonsplitters).

Het is ook nog niet duidelijk of Audio Sharing wordt ondersteund door andere externe leveranciers van muziekbronnen en koptelefoons. Gezien het feit dat de technologie voornamelijk wordt aangedreven door Bluetooth 5.0, is de kans reëel dat ook andere merken dit zullen ondersteunen.