Na twee jaar van ontwikkelen is ie er eindelijk: de nieuwe 1723 Hi-End Subwoofer Series van Arendal. Vol trots lanceren ze hun nieuwste productlijn van subwoofers die naar eigen zeggen een uitzonderlijke balans moet vinden tussen een perfecte muziekweergave en pure bassen.

“Amazing performance. Dynamic, clean, earth-shattering bass packed in a super-rigid HDF cabinet with premium build quality and details unheard of in this price range. No cheap vinyl or simple solutions. Hi-End performance and build quality.”

Dat is wat er te lezen valt op de website van Arendal. Alle subwoofers binnen de 1723-serie zijn voorzien van 13,8″ drivers, deze zorgen voor een prestatieverbetering van maar liefst 50% en een uitstekende dynamiek. Dat is vooral te danken aan de engineers die er mee voor hebben gezorgd dat dit ‘meesterwerk’ het daglicht zou te zien krijgen.

Arendal 1723 Hi-End Subwoofer Series

Maar een premium driver van deze aard heeft natuurlijk ook nood aan versterking. Arendal raadt heel sterk hun nieuwe Avalanche 800 IQ & 1200 IQ-versterkers aan. Dit vooral omdat ze enorm krachtig zijn en tegelijkertijd voorzien van heel wat handige functies. Zelf omschrijven ze het graag als ‘slimme technologie voor subwoofers’.

In vergelijking met oudere modellen van subwoofer-versterkers wordt er met de 1723 Hi-End Subwoofer Series een nieuwe trend gezet. Dit is te danken aan de flexibiliteit, connectiviteit en eenvoudige configuratie. Op een groot Hi-Res kleurendisplay is het een fluitje van een cent om eventuele aanpassingen uit te voeren zodat je kan genieten van een optimale geluidsweergave die past bij jouw wensen.

“Redefining Subwoofer technology. Totally.”

Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

  • Dual inputs: Uniek in zijn soort. Gebruikt u stereo- en AV-elektronica? Geen probleem want met de Avalanche 800/1200 heb je zelf alle flexibiliteit in handen.
  • Flip screen: Op deze manier moet je je al niet meer bukken om de instellingen aan te passen op het scherm. Handig toch?
  • Hi-Res LCD screen: Hiermee heb je snel en gemakkelijk toegang tot alle functionaliteiten.
  • App ready: Naar de toekomst toe is hij verder uit te breiden met BlueTooth-connectiviteit.
  • 13,8″ woofers: Volgens Arendal de beste die ooit gemaakt zijn.
  • Dual opposing drivers: Deze zorgen voor een verbeterde dynamiek waardoor je dubbel zoveel fun beleefd met producten uit de 1723 Hi-End Subwoofer Series.

Wil je graag meer weten over deze productserie van Arendal? Breng dan zeker eens een bezoekje aan hun website. Vanaf 14 augustus zouden de eerste pre-orders de deur uit gaan, naar verwachting zouden de eerste leveringen zijn voor begin september.

Ben je benieuwd naar de adviesprijzen? Je ontdek ze hieronder.

  • 1723 Subwoofer 1S vanaf €1299,-
  • 1723 Subwoofer 1V vanaf €1599,-
  • 1723 Subwoofer 2S vanaf €1999,-
  • 1723 Subwoofer 2V vanaf €2499,-