Heb jij een hoofdtelefoon in huis en wil jij graag genieten van een een unieke en persoonlijke luisterervaring? Dan kan de SoundID app van Sonorworks jou misschien wel helpen!

Sonarworks is vooral gekend van hun audiosoftware die dagdagelijks wordt gebruik door muziekprofessionals wereldwijd. Met de komst van hun SoundID Listen-software lijken ze nu de stap te maken naar eindgebruikers.

Sonarworks SoundID

Via de applicatie kan je een persoonlijk luisterprofiel aanmaken. Dit wordt dan gebaseerd op jouw hoofdtelefoon, je gehoorkarakteristieken en voorkeuren. Na het ingeven van je hoofdtelefoon worden er een aantal vragen gesteld. Op basis van de antwoorden wordt er een beeld gemaakt van jouw gewenste geluidsweergave. Vervolgens kan je dat profiel beluisteren. Ben je niet helemaal tevreden? Dan kan je zelf nog bijsturen waar nodig.

De software is beschikbaar voor zowel desktop (Windows en macOS) als mobiele gebruikers. De SoundID app is gebaseerd op machine learning, dat wil zeggen dat er automatisch nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen worden aangebracht voor de best mogelijke resultaten.

Wil je het graag eens een kans geven? Dan kan je het kosteloos eens uitproberen gedurende 60 dagen. Verder laten ze ook nog weten dat het uiteindelijk de bedoeling is dat je elk profiel kan gebruiken in combinatie met een streamingdienst. Surf zeker eens naar de website van Sonarworks voor meer informatie.