Het Luidsprekermerk Martin betreedt de markt met hun gloednieuwe en exclusieve productlijn: de Parker. Onder deze serie verwelkomen ze de Duo, Trio en Quintet luidspreker. Naar eigen zeggen was het origineel de bedoeling om de Heritage-serie om te bouwen naar een meer hedendaagse variant maar omdat er zo veel nieuwe technologieën bij te pas kwam hebben ze besloten om een nieuwe serie te ontwerpen.

Marten Parker
Marten Parker Duo

De Marten Parker Duo is een tweeweg monitorluidspreker. Het totaalplaatje moet zorgen voor een mooie samensmelting tussen het visuele aspect en de geluidsweergave, deze moeten als het ware dus hand in hand gaan met elkaar.

Voor dit model is er gebruik gemaakt van keramische drivers die speciaal op maat gemaakt werden voor de Duo’s. Maar dit is niet het enige want zo zijn de rest van de onderdelen ook ‘custom made’ zodat het systeem op een holistische manier opgebouwd wordt.

De luidsprekerfabrikant garandeert een groot, nauwkeurig geluidsbeeld en een goede dynamiek. Dit is o.a. te danken aan de bas en midrange keramische driver, deze heeft een oppervlak van maar liefst 7,5 inch. Daarnaast levert de passieve aluminium radiator nog extra controle en dynamiek dankzij een diameter van 9 inch.

Hieronder sommen we voor jullie de belangrijkste specificaties op.

 • Gevoeligheid: 88 dB (2,83 Volt)
 • Impedantie: 6 Ohm
 • Frequentiebereik: 36 Hz tot 40 kHz (+/- 2 dB)
 • Cross-overfrequentie: 2,2 kHz
Marten Parker
Marten Parker Trio

Als volgende in de rij is er dan de Marten Parker Trio, een 2,5 weg vloerstaander. Qua design lijkt het heel erg op de duo, maar dan met het verschil dat de Trio net iets groter is uitgevoerd. In tegenstelling tot het eerste model is er ook nog gebruikt gemaakt van een extra middentoner/woofer en passieve radiator.

De specificaties lopen veelal gelijk met de Duo, enkele de gevoeligheid ligt bij de Trio net iets hoger.

 • Gevoeligheid: 91 dB (2,83 Volt)
 • Impedantie: 6 Ohm
 • Frequentiebereik: 36 Hz tot 40 kHz (+/- 2 dB)
 • Cross-overfrequentie: 2,2 kHz

Marten Parker

Als laatste is er dan nog de Marten Parker Quintet, ook een 2,5-weg vloerstaander. In schril contrast met de Trio worden hier het aantal middentoners en woofers zelfs maal twee gedaan.

Op die manier begint het frequentiebereik iets lager, nl. bij 24 Hz. De gevoeligheid ligt hier iets hoger maar de cross-overfrequentie ligt op dezelfde grens als de andere twee leden.

 • Gevoeligheid: 93 dB (2,83 Volt)
 • Impedantie: 6 Ohm
 • Frequentiebereik: 24 Hz tot 40 kHz (+/- 2 dB)
  Cross-overfrequentie: 2,2 kHz

Martin voegt er aan toe dat alle modellen in deze serie omgebouwd kunnen worden naar de Diamond-editie. Ze hebben nog geen officiële prijs- of leveringsinformatie bekend gemaakt. Voor de meest actuele informatie surf je best eens naar de website van Marten.

Verkooppunten van het merk marten