Campfire Audio heeft recent een aantal nieuwe in-ear hoofdtelefoons voorgesteld waaronder de Ara, Solaris en Andromeda. Deze zullen de basis vormen voor hun lentecollectie. De Ara is een compleet nieuw model terwijl de Andromeda en Solaris afgeleiden zijn van hun reeds bestaande modellen.

Het eerste nieuwe in-ear hoofdtelefoon, de Campfire Audio Ara, beschikt over een behuizing gemaakt van titanium. Hierin zitten o.a. de 7 balanced armature drivers maar ook enkele midrange- en vier lage drivers. Deze bevinden zich in het robuuste en akoestische kamerontwerp. Naar eigen zeggen zou het frequentiebereik gaat van 10 Hz tot maar liefst 26 kHz.

Campfire Audio voegt er aan toe dat ze de luisteraar willen laten genieten van een gecontroleerde en audiofiele basweergave. Dit is vooral te danken aan de vier drivers, deze kunnen zorgen voor een enorme laagweergave.

CAMPFIRE AUDIO Ara

Verder is er de Campfire Audio Solaris, deze opvolger is 20 procent kleiner ten op zichte van de eerste versie en wordt geleverd in een zwarte afwerking. Ook deze heeft een robuust en een ‘solid-body’ ontwerp zodat de frequentierespons met gemak gaat van 5 Hz tot 20 kHz. Intern zijn er enkele balanced armature drivers terug te vinden met een 10 mm dynamische ADLC-diafragma-driver.

Bij bestelling wordt er een exclusieve ‘Super Smokey Litz’ verzilverde koperen kabel met voorgevormde oorhaken meegeleverd.

Als laatste op het lijstje staat de Campfire Audio Andromeda. De fabrikant beweert dat het geluid sterk is verbeterd én dat er meer details te horen moeten zijn in vergelijking met zijn voorganger. Door gebruik te maken van de blanced armature drivers loopt het frequentiebereik van 10 Hz tot 28 kHz.

Bij alle drie de modellen wordt er een handige etui meegeleverd gemaakt van kurk. Hoogstwaarschijnlijk zullen de nieuwe in-ear hoofdtelefoons leverbaar worden in de loop van de komende maanden, het is nog even wachten op de adviesprijs maar in tussentijd kan je zeker al eens een bezoekje brengen aan de website van Campfire Audio.

Verkooppunten van het merk campfire-audio