Orbitsound heeft de Air D1 geïntroduceerd: een luidspreker dat een heel systeem kan vervangen.

Orbitsound staat al langer bekend voor soundbars en draadloze luidsprekers met de Airsound-technologie. Deze gepatenteerde technologie heeft als doel een overtuigend stereobeeld af te leveren op alle posities in een ruimte vanuit een ontwerp met één behuizing. En het wordt nu ook gebruikt in de nieuwe Air D1.

Orbitsound Air D1

De hoofdaudiotechnici van Orbitsound, het vader-en-zoon-duo Ted en Daniel Fletcher, hebben Airsound aangepast, terwijl ze ook werken aan het verbeteren van het sonische. In wezen wordt de prestatie van de luidspreker bewaakt en de uitgang van de versterker dienovereenkomstig dynamisch gecorrigeerd in een poging om vervorming in het audiosignaal te elimineren.

Het doel van de AIR D1 is de ultieme luisterervaring te creëren. Terwijl Airamp de akoestische vervormingen van de individuele luidsprekerdrivers overwint, moet het hele apparaat naadloos communiceren binnen de luisterruimte.

Door de luidspreker van de grond te heffen, worden de basfrequenties blootgesteld aan een sfeer van lucht, in tegenstelling tot lucht met een bepaalde grens (dat wil zeggen de vloer). Dit zorgt ervoor dat de basfrequenties zo lineair mogelijk worden gehouden van de luidspreker naar de luisteraar. Het ‘kantel’-mechanisme van de standaard maakt eenvoudige aanpassing aan een zittende of staande luisteraar mogelijk, waardoor het verschil in akoestische afstand tussen de tweeter en de midrange-drivers tot de luisteraar wordt verkleind.

Orbitsound Air D1De tweeter en midrange drivers zijn met de hand geselecteerd voor hun prestaties met Airamp-versterkers. Deze drivers zijn verticaal en dicht bij elkaar geplaatst om vervorming tot een minimum te beperken en de crossover-frequentie te optimaliseren. Als puntbronluidspreker zorgt het gebruik van een enkele driver voor elk frequentiebereik voor totale vrijstelling van vervorming door meerdere bronnen.

De Air D1 vormt een aanvulling op zijn audiotechnologie en, hopelijk, high-end prestaties met een volledige reeks connectiviteit: wi-fi en Bluetooth voor het streamen van muziek, plus een enkele optische en drie aux-ingangen. Er is ook een ethernet-aansluiting aanwezig en het is geschikt om het luidsprekersysteem met harde bedrading op een thuisnetwerk aan te sluiten.

De Air D1 is exclusief verkrijgbaar via Harrods voor £12.000. Je zal er dus wel een tripje naar het VK voor over willen hebben…