Het Jubilé-gamma van JMR – ook wel bekend van Jean-Marie Reynaud – wordt uitgebreid met de Bliss Jubilé. Deze luidspreker is gebaseerd op een geheel nieuwe ontwikkeling. De stijlcodes van de Jubilé serie zijn terug te vinden: horizontaal ronde achterkanten en brede afgeronde randen aan de voorzijde die de randeffecten minimaliseren. Dankzij het gebruik van het gouden getal zijn de verhoudingen van de kast harmonisch en is meteen veel aantrekkelijker.

Technisch verfijnd is hij uitgerust zoals de Euterpe Jubilé-luidsprekers, met de nieuwe 17 cm basdriver en de uitstekende 28 mm geïmpregneerde zijden koepeltweeter. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van lading dat ontwikkeld is voor de Offrande Suprême, een luidspreker die 4 gekoppelde holtes implementeert met een progressieve demping en leidt tot een frontale laminaire ontladings-poort aan de voorzijde. Dit gepatenteerde oplaadprincipe verbetert de groepsvertraging van het systeem aanzienlijk. Vrij van elke “box sound” kleur, biedt het een extreem levend geluid, geïncarneerd met een prachtige helderheid zonder effect van projectie noch hardheid. Het geluidsbeeld is breed, diep en stabiel, wat een zorgvuldige en strenge fasering aantoont.

JMR Bliss JubiléDe axiale drukbevestiging op de woofer en de achterkant van de behuizing maakt het mogelijk om de mechanische bewegingen van het systeem te relativeren. Dit principe verbetert de impulsrespons van het systeem, het middelste register is opener, meer gearticuleerd en vrij van alle artefacten die verband houden met de koppeling van de bassdriver met de kast.

De 12db/octaaf filtering wordt met de hand gemaakt met hun beste componenten:

 • Zilver versterkte condensatoren met de aangegeven wikkelrichting, ze zijn speciaal vervaardigd voor JMR en maken gebruik van JMR HP1132 zilver / koperen kabel.
 • Zeer lage weerstand lucht spoel met behulp van een zuiver zuurstofarme koperen kabel met een doorsnede van 1 mm. Niet-inductieve wirewound weerstanden.
 • Interne verbindingen volledig gemaakt met onze zilver / koperen kabel JMR HP1132.
 • Bedrading “on-air” (componenten die direct aan elkaar gesoldeerd zijn zonder het gebruik te maken van printplaten, om input verliezen te minimaliseren), met de hand gemonteerd op een anti-resonantie drager.

Alle componenten worden gemeten, gesorteerd en op elkaar afgestemd met een tolerantie van 1% om een volkomen identieke prestatie te bereiken. Vanaf dat moment zijn het geluidsbeeld en de timbres perfect coherent en is de fasering optimaal. Om de prestaties op het gebied van bandbreedte en geluidsbeeld te optimaliseren, kan deze worden geassocieerd met de JMR Magic Stand II. De lange luisteruren die nodig zijn voor de optimalisatie en dus voor de validatie van de ontwikkeling ervan, werden uitgevoerd op deze stands. De Bliss Jubilé zal de muziekliefhebbers die zich bekommeren om een correcte klank, zonder kleur, maar wel met een mooi genuanceerde dynamiek en een verfijnd en gevarieerde timbre, een aanrader zijn.

JMR Bliss Jubilé

Zeer gemakkelijk te voeden dankzij de zeer regelmatige impedantiecurve, die nooit onder de 4 Ohm valt, biedt het een zeer bevredigend rendement. Het zal niet nodig zijn om te aarzelen om het te associëren met elektronica van hoge kwaliteit om zo muzikale uitvoeringen of live optredens vrij “juichend” te krijgen, goed gestructureerd en zeer homogeen.

Elektro-akoestische prestaties:

 • Bandbreedte: 45hz – 25 kHz
 • Impedantie: 4 ohm (minimaal)
 • Rendement: 87 db/W/m (2,83V)
 • Gebruikelijk vermogen: 40 tot 150W
 • Filter 12-12db/Octaaf bij 2800hz
 • Aansluiting: single wiring – eendraads (type WBT)
 • Afmetingen: H: 41,6cm – B: 21cm – D: 29cm
 • Gewicht: 11kg (stuk)

De officiële release staat gepland voor eind mei. De aanbevolen prijs in Frankrijk en Benelux is €1950/paar, ongeacht de gekozen afwerking (aniègre hout kersen getint, parelmoer grijs antraciet, parelwit of satijn zwart).

Distributie & dealers zijn terug te vinden op https://hifi.belram.be

Verkooppunten van het merk jean-marie-reynaud