Laatst stelde Shanling nog maar hun M30 streamer en DAC in één voor, of het is alweer tijd voor een nieuw sfeervol belevingsproduct. Ontdek hier de M6 (21) draagbare audiospeler van het gerenommeerde Chinese audiomerk.

Zoals jullie misschien al weten brak er in oktober 2020 brand uit in de fabriek van AKM (in Japan). Deze gebeurtenis had een aanzienlijke impact op de beschikbaarheid van AKM DAC-chips die o.a. gebruikt worden door Shanling. Met als gevolg dat er bepaalde modellen niet meer geproduceerd konden worden wegens een tekort aan DAC-chips. In sommige gevallen bracht dit zelfs extreme prijsstijgingen met zich mee.

“AKM DACs were important part of Shanling’s audio designs for many years, being the core component in all of our higher positioned portable players.”

DAC’s van AKM waren, en zijn vandaag de dag nog steeds, een cruciale component in de audio-ontwerpen van Shanling. Op het moment van de brand hadden ze ondertussen al een behoorlijke voorraad van verschillende DAC’s om de productie draaiende te houden. Maar ze wisten dat er op een gegeven moment noodgedwongen overgeschakeld zou moeten worden naar verschillende DAC’s.

De Shanling M6 Android-speler zal het eerste product zijn dat deze verandering ondergaat. De nieuwe versie, aangeduid als de M6 (21), wordt deze maand nog in China uitgebracht. Een internationale release volgt in april.

Lees ook


Shanling stelt M30 streamer en DAC in één voorShanling M30

 


 

Wat er nieuw is aan deze M6 (21)? Dit model is voorzien van een set ESS Sabre ES9038Q2M DAC’s en een volledig aangepast versterkercircuit. Verder voegt Shanling er nog ondersteuning aan toe voor MQA. Handig!

Nog meer te weten komen over de nieuwigheden die deze Shanling M6 (21) aan boord heeft? De website van Shanling is your ‘musical way’ to go!

Verkooppunten van het merk shanling