Technische Audio Devices Laboratories, Inc. (TAD) kondigt het E1TX-luidsprekersysteem en de M1000-vermogensversterker aan, de nieuwste toevoegingen aan de befaamde Evolution-reeks.

E1TX-luidsprekersysteem

TAD E1TXDe E1TX is een verdere evolutie van de ME1 “Micro Evolution One” – die zorgt voor weergave met een uitstekende reproductie van het geluidsveld en lokalisatie van audio-opnamen over een breed frequentiebereik dat de verwachtingen overtreft vanwege de compacte afmetingen – afgewerkt tot een imposant maar waardig aanvoelende vloerluidsprekersysteem.

Om een rijke, heldere en getrouwe basweergave zonder kleuring te bereiken, heeft TAD een 16 cm meerlagig, samengesteld aramide composiet conus woofer-diafragma met gelamineerd geweven aramideweefsel en andere niet-geweven materialen gebruikt. De spreekspoel maakt gebruik van een zeer stijve titanium spoel die hoogwaardige warmtedissipatiekarakteristieken biedt om de lineariteit van het vermogen te waarborgen, waardoor een getrouwe diafragma-respons wordt bereikt.

M100 eindversterker

TAD M1000

De M1000 eindversterker probeert de algehele esthetiek van het systeem te verbeteren door een ontwerp aan te nemen dat overeenkomt met dat van de D1000mk2-discspeler en de DA1000 Digital/Analog-convertor. De M1000 wordt geleverd in twee kleuren: zwart of zilver. Met aanpassingen aan het ontwerp van de circuits voor voltageversterking en aarding van de voeding, en de invoering van nieuwe componenten, levert deze versterker verdere verbeteringen aan de hoge snelheid en innovatieve geluidskwaliteit die de Evolution-serie al biedt.

TAD M1000

“De Evolution-reeks van TAD bevat nieuwe en innovatieve technologieën en biedt tegelijkertijd een hoge resolutie en een uitstekende bouwkwaliteit die door klanten wordt geëist. Sinds de introductie van het eerste luidsprekersysteem van de Evolution-serie in 2011, heeft TAD de verdere evolutie van de serie voortgezet door aanvullende technologieën te integreren zoals bidirectionele ADS-poorten, CST-stuurprogramma’s (Coherent Source Transducer) uitgerust met beryllium- en magnesiummembranen, en andere knowhow ontwikkeld door de creatie van de TAD “Reference” -serie, die tot doel heeft de allerhoogste geluidskwaliteit te bereiken,” zegt Jürgen Timm, marketingdirecteur Europa van TAD.

Je kan de nieuwe luidsprekers en eindversterker komen ontdekken op de High End Show in München dit jaar.

De prijzen zijn als volgt:

  • E1TX Luidsprekers: €24.990 per paar
  • M1000 Eindversterker €16.990 per stuk
Verkooppunten van het merk tad