Vol trots betreedt Teufel weer opnieuw de hifi markt met de lancering hun twee nieuwste smart speakers: de Holist S en de Holist M. Volgends de fabrikant verspreiden ze het typische Teufel-geluid in middelgrote en grote ruimtes. Ze zijn beide ontworpen als zogenaamde rondstralers die het geluid verspreiden in alle richtingen over de volledige 360 graden.

Teufel HolistTwee krachtige smart speakers voorzien van een Alexa-integratie, in een notendop mogen we zo de Holist S en Holist M omschrijven. Met Amazon Alexa krijg je in elke ruimte toegang tot de slimme spraakassistent.

  • een recept opzoeken
  • de weersvoorspelling laten voorlezen
  • een timer instellen

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Die aloude klassieker opzoeken via een streamingdienst zoals Apple Music, Spotify, …? Met de Holist S en Holist M is dat gebeurd op 1, 2, 3.

Drie passieve basmembranen, een actieve subwoofer en een naar boven gerichte breedbandluidspreker. Meer is er niet nodig om de Holist S een ruimtevullend geluid de kamer te laten insturen.

In principe doet de Holist M exact hetzelfde, alleen is het verpakt in een grote en luxueuzer design. Deze smart speaker is voorzien van een driekanaals systeem met een tweeter, midrange driver en subwoofer. In tegenstelling tot zijn kleinere broer heeft de Holist M een breedbandluidspreker die naar voren is gericht. In combinatie met de drivers wordt er gezorgd voor een volledige 360 graden geluidservaring.

Aan de bovenzijde van beide slimme luidsprekers zijn er verschillende knoppen voorzien waarmee je alles kan bedienen. Volume regelen, het geluid dempen, schakelen tussen ingangen, … Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. Makkelijk toch?

In aanvulling daarop stelt Teufel een handige app, beter gekend als Holist, ter beschikking waarmee je als muziekliefhebber in de mogelijkheid wordt gesteld om opgeslagen muziek te streamen vanaf je smart device of gebruik te maken van diensten zoals TuneIn, Tidal en Napster. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

“Wil je ook in een kleine ruimte op een slimme manier van top sound genieten? Maak dan kennis met HOLIST S. Geen enkele smart speaker van dit formaat kan akoestisch op dit niveau presteren.”

Een heuse belofte van Teufel dus. Wil jij dit zelf eens ervaren? Dan breng je best een bezoekje aan een dealer om zelf de Holist S en de Holist M te gaan ontdekken. Ze zijn ondertussen al leverbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 250 en 500 euro in een zwarte of witte afwerking.

Wil je toch graag meer te weten komen over de smart speakers zelf? Surf dan gerust eens naar de website van Teufel voor alle informatie.