Teufel heeft recentelijk twee nieuwe subwoofers onthuld: de CONCEPT 8 en CONCEPT 12. Deze krachtige subs staan garant voor een kwalitatieve surround sound-ervaring, aldus de fabrikant. Ze zijn verkrijgbaar in aantrekkelijk geprijsde productsets.

Zowel de CONCEPT 8 als de CONCEPT 12 subwoofer is uitgerust met geïntegreerde 5.1 versterkertechnologie. Alle aansluitmogelijkheden en handige bedieningselementen niet te vergeten. De nieuwe actieve subs uit de CONCEPT-reeks van Teufel leggen een solide basfundament voor vijf kleine tot middelgrote satellietspeakers. Deze kunnen net als een televisie of pc rechtstreeks op de subwoofers aangesloten worden.

Of het nu gaat om een kleine ruimte of een grote woonkamer: de twee subwoofers weten er wel raad mee. De CONCEPT 8 beschikt over een naar onder gerichte (downfiring) driver met een diameter van 20 cm (8 inch) die uiterst lage tonen tot een niveau van 33 Hz aankan. Zijn grotere broer, de CONCEPT 12, gaat nog dieper. Meer specifiek tot een niveau van maar liefst 22 Hz. Het basmembraan van deze CONCEPT 12 heeft een diameter van 30 cm (12 inch). Beide exemplaren bieden ondersteuning voor zowel 5.1-configuraties als klassieke stereoconfiguraties met slechts twee satellietspeakers (2.1).

Om de lancering van de nieuwe CONCEPT-reeks te vieren, biedt Teufel aantrekkelijk geprijsde productsets aan. Inclusief combinaties van de nieuwe subwoofers met verschillende speakers. Ze worden geleverd met een 25 meter lange speakerkabel op rol.

Er zijn heel wat mogelijkheden op vlak van connectiviteit. Beide subwoofers kunnen geluidssignalen oppikken via bluetooth. Elk model is voorzien van een USB-C-aansluiting en ingebouwde geluidskaart. Perfect voor een rechtstreekse aansluiting op jouw computer (Mac of Windows).

In het ideale geval kan een televisie aangesloten worden (HDMI) om via Audio Return Channel (ARC) alle signalen naar de subwoofer te sturen. Via dezelfde verbinding kunnen de subwoofers uit de CONCEPT-reeks besturingssignalen uitwisselen met televisies en andere compatibele HDMI-producten. Dat betekent dat het audiosysteem tegelijkertijd met de televisie wordt ingeschakeld en het volume via de televisieafstandsbediening geregeld kan worden. Ze zijn voorzien van optische digitale ingangen en analoge stereo cinch-ingangen.

De CONCEPT 8 en CONCEPT 12 zijn ondertussen al verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de 2.1- en 5.1-productsets. Hieronder een overzicht van de adviesprijzen:

 • CONCEPT 8: setprijs
  CONSONO 25 CONCEPT “2.1-set” voor 399,99 euro
  CONSONO 25 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 549,99 euro
  CONSONO 35 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 599,99 euro
  ULTIMA 20 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 749,99 euro
 • CONCEPT 12: setprijs
  CONSONO 25 CONCEPT Surround Power Edition “5.1-set” voor 749,99 euro
  CONSONO 35 CONCEPT Surround Power Edition “5.1-set” voor 799,99 euro
  ULTIMA CONCEPT Power Edition “2.1-set” voor 699,99 euro