Gryphon Audio, het Deense audiomerk, lanceert The Gryphon StandArt. Een modulair ontworpen audiomeubel dat de perfecte basis vormt voor al uw Gryphon-toestellen op te plaatsen.

The Gryphon StandArtDoor een zorgvuldig ontworpen design is het Gryphon StandArt hifi-meubel enorm flexibel. In die zin dat het ontwerp modulair is opgevat waardoor uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst zonder problemen kunnen gebeuren. Het is zowel in de hoogte als in de breedte verstelbaar, waardoor de Gryphon StandArt volledig kan aangepast worden aan de wensen en noden van jouw opstelling.

Elke ‘plank’ is voorzien van een drievoudige laag met een gedempte sandwich-constructie bestaande uit een Kerrock bovenplaat en een onderlaag van gecomprimeerde MDF met hoge dichtheid. Deze is op zijn beurt dan weer verbonden met een dunne, niet-resonerende laag van kleverig, zwart, zeer viskeus bitumen voor optimale resonantiecontrole en mechanische demping.

Als je nog niet bekend bent met Kerrock, het is een niet-poreus, homogeen materiaal dat samengesteld uit 1/3 polymethylmethacrylaat (of PMMA) en 2/3 natuurlijke mineralen.

Door te kiezen voor deze specifieke constructie worden trillingen zoveel mogelijk geabsorbeerd. Dankzij de hoge moleculaire dichtheid heeft de bitumenlaag energieabsorberende eigenschappen die ongeveer hetzelfde zijn bij het toevoegen van een MDF-laag die drie keer deze dikte heeft.

Zelfs de meest trillingsgevoelige componenten zoals bijvoorbeeld draaitafels, buizenelektronica, cd-spelers, enz. zijn geschikt om te plaatsen op het Gryphon StandArt meubel. Zo worden bijvoorbeeld de microtrillingen van gevoelige audio- en videocomponenten sterk onderdrukt wat alleen maar een positieve invloed kan hebben op de geluidsweergave.

Wil je graag meer lezen over de Gryphon StandArt? Surf dan zeker eens naar de website van Gryphon.

Verkooppunten van het merk gryphon