De nieuwste Heritage Special van Dynaudio. Real, beautifu in an authentic premium Danish hi-fi. Zo luidt de omschrijving van de Deense audiofabrikant: handmade with love in Skanderborg. De Heritage Special is een  passieve tweeweg monitorluidspreker die met zijn beperkte oplage van 2.500 paren wel zeer exclusief te noemen is.

“Heritage Special isn’t just a name. It’s a salute to traditional high-performance Danish audio design. And each of the 2500 limited-edition pairs is unique.”

Luister naar het vakmanschap. Luister naar het ‘echte’ hout. Luister naar de modernste, met de hand gemaakte tweeters en woofers. Luister naar jouw favoriete muziek maar hou altijd in het achterhoofd: om dit mooie plaatje ‘tot leven’ te brengen waren er bijna meer dan 2.000 manuren nodig voor de research en development. Dat alles maar één doel en dat is een overtuigende en realistische geluidsweergave neerzetten in jouw luisterruimte.

Benieuwd naar de looks van deze Heritage Special tweeweg luidspreker?

Naast het mooie ontwerp is het natuurlijk ook belangrijke dat de geluidsweergave minstens even goed of zelfs beter is dan het design. En als we kijken naar de specificaties, dan heeft dit model toch heel wat in zijn muzikale mars. Hieronder een overzicht van de belangrijkste technische specificaties.

  • Gevoeligheid: 85 dB bij 2.83 V/m
  • Vermogen: 200 Watt
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Frequentiegebied: 42 Hz – 23 kHz (± 3 dB)
  • Crossover frequentie: 2.200 Hz
  • Woofer: 18 cm MSP cone
  • Tweeter: 28mm Esotar 3

Met zijn 11 kg en afmetingen van 20,8 x 38,5 x 32 cm is deze Heritage Special een flinke ‘jongen’ die samen met zijn looks én geluidsweergave misschien wel een mooie aanvulling kan zijn op jouw systeem.

De adviesprijs van de Heritage Special bedraagt 6.000 euro en is ondertussen al leverbaar bij een select aantal dealers. Wees er wel snel bij want er zullen in totaal maar 2.500 paren geproduceerd worden, op is op.

Ben je nieuwsgierig naar wat deze passieve tweeweg monitorluidspreker nog allemaal in petto heeft? Dan breng je best eens een bezoekje aan de website van Dynaudio.

Verkooppunten van het merk dynaudio