De TIDAL Arkas is ontworpen om de muzikale datafile te transporteren naar de TIDAL high-end systemen. Hierbij is het motto van de fabrikant: zo weinig mogelijk gewicht in combinatie met het grootst mogelijke vermogen opdat de beste prestaties bereikt worden. Opmerkelijk is dat de ontwerpers hebben besloten om bij de Arkas geen file-storage systeem in te bouwen. Alleen relevante technologie met een extreem krachtige voeding in combinatie met een unieke file transport uitgang. Maar wat omvat deze unieke file transport uitgang nu precies?

Bij dit apparaat is het de bedoeling dat alle ‘digital half-life’ componenten zoals dataopslag voor muziek, NAS/ muziekserver systemen en harde schijven buiten de Arkas staan. Op deze manier blijft het toestel tijdloos en kan het jarenlang meegaan zonder dat de TIDAL Arkas verouderd.

De perifere componenten die gebruikt worden om de printplaten te laten werken zijn ontworpen om geüpgraded en aangepast te worden. Hierdoor wordt jouw investering beschermt. Voorts wordt een eersteklas geluid garandeert voor alle TIDAL systemen. Wat de toekomst ook zal brengen, de Arkas is voorbereid.

Daarnaast is elke Arkas voorzien van een TIDAL-Link. Dit betreft een gepatenteerde data-aansluiting (uitgang) die leidt naar de TIDAL Camira (2021). Deze unieke kabelverbinding zorgt ervoor dat de ‘nadelen’, op vlak van geluidskwaliteit, bij de SPDIF, RCA, AES of USB niet te horen zijn. Ook het probleem waarbij bepaalde bestanden niet afgespeeld kunnen worden wordt overwonnen.

Het sfeervolle belevingsproduct is voorzien van een gereguleerde, actieve lineaire voeding voor een rimpelloze spannings- en stroomstabilisatie. Voorts beschikt het over EMI-transformatoren met zilveren geleiders alsook magnetisch afgeschermde oversized voedingstransformatoren met een buffercapaciteit van meer dan 200.000µF. Er is een meervoudig kloksysteem geïntegreerd dat zorgt voor een uiterste precisie in timing.

Maar dat is niet alles. Benieuwd naar alle verdere eigenschappen?

  • Ingang voor muziekstreamig: LAN-ethernet (1000BASE-T), USB-opslag/harddisk (enkelvoudige partitie FAT32, NTFS, exFAT, EXT2/3);
  • Uitgang SPDIF: AES/EUB, coaxiaal RCA, coaxiaal BNC, Toslink optisch, PCM 44,1-192 kHz, 16-24 bit. DSD (DoP, DSD over PCM) 2,8 MHz, 1 bit;
  • Uitgang USB: tot DSD256 (native/DoP), PCM 44,1-384 kHz, 16-32 bit;
  • Iitgang TIDAL-LINK: eigen muziekdataprotocol rechtstreeks naar TIDAL Camira DMC
  • MQA-decodering, DSD over PCM voor AES/EUB, coaxiaal RCA, coaxiaal BNC, Toslink optisch
  • UPnP AV protocol
  • Ondersteunde formaten: DSF (DSD), DFF (DSD), DoP (DSD), FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MQA, MP3, AAC (M4A)
  • Ingebouwde ondersteuning voor TIDAL, TIDAL Connect, Qobuz, MQA, AirPlay, TuneIn internetradio en Spotify Connect
  • Afmetingen: 44 cm x 13 cm x 39 cm
  • Gewicht: 12 kg

Tenslotte kan de TIDAL Arkas bestuurd worden met iOS en Android apparaten via verschillende apps. Het detecteert firmware-upgrades automatisch en biedt de mogelijkheid om te upgraden via deze applicatie. Voor de release datum en adviesrijs tasten we, op het moment van schrijven, nog in het duister. Maar meer specificaties kan je vinden op de productpagina.