Moederbedrijf Vestel kondigt de Toshiba XL9C OLED-televisie aan. De nieuwe modellen beschikken over TRU-Picture technologie, ondersteuning voor Dolby Vision, geluid van Onkyo, High Dynamic Range en is compatibel met de populairste spraakassistenten.

 Toshiba XL9C OLED-televisieDe TRU-Picture technologie zorgt voor een vloeiende en gedetailleerde weergave. Deze technologie bestaat uit 3 systemen. De TRU Flow die het ‘flikkereffect’ minimaliseert in snelle scènes. De TRU Resolution optimaliseert de content om een betere kijkervaring te bieden. En tot slot: de TRU Micro Dimming die het contrast verbetert om beelden met maximale scherpte weer te geven. Ook de Toshiba High Dynamic Range verbetert het kleurcontrast.

De XL9C OLED biedt ondersteuning voor de meest gebruikte HDR-indelingen die beschikbaar zijn op dit moment. Hieronder valt Dolby Vision en HDR10+. Er zijn 3 HDMI 2.1 aansluitingen te vinden op toestel.

Wat het geluid betreft is de nieuwe reeks voorzien van Onkyo geluid en Dolby Audio Processing. Dankzij deze combinatie kan jij als gebruiker een rijke en heldere 360° audio-ervaring beleven. Het 55 inch model heeft een geluidssysteem met 2 keer 10 Watt aan luidsprekers terwijl het 65 inch model 2 keer 12 Watt kan leveren.

Thoshiba-XL9C-OLED

En dan mag je het SMART-TV gedeelte absoluut niet vergeten worden. Dit is geen Android TV maar het toestel is voorzien van een eigen systeem van Toshiba. Dit is gebaseerd op Linux en geeft toegang tot Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Overigens kan je het toestel bedienen door middel van je stem. Een naadloze integratie van zowel Google Assistant als Amazon Alexa? Check.

De Toshiba XL9C OLED-televisie zou binnenkort in de Benelux verschijnen. Deze nieuwe productlijn komt met 2 modellen. De adviesprijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Voor alle gedetailleerde specificaties kan je terecht op de productpagina van het 55” model en het 65” model.

Verkooppunten van het merk toshiba