Rega, het Britse audiomerk dat voornamelijk gekend is van hun hoogwaardige draaitafels, introduceerde recentelijk de Couple 3 interconnect. Ontworpen om de prestaties van elk hifi-audiosysteem naar een hoger niveau te brengen. De analoge kabel die voor de Couple 3 werd gebruikt, is gemaakt van zuurstofvrij koper (OFC) met een ultraflexibele mantel. Dit exemplaar werd voornamelijk ontwikkeld als component die gebruikt kan worden in de bekroonde Aura-phonotrap van absoluut topniveau.

“The 80pF capacitance of this cable is matched to our custom tonearm cables used throughout the Rega range.”

Hierdoor worden de prestaties tussen phonotrap en versterker geoptimaliseerd. De kabels zijn afgesloten met ergonomisch ontworpen Neutrik RCA-stekkers die ervoor zorgen dat de signaaloverdracht gemaximaliseerd wordt. Muzikaliteit staat hierbij op nummer 1. Overigens profiteert de Couple 3 van een mechanische trekontlasting die de kabel beschermt tegen onopzettelijke ‘schade’. Als dat niet handig is?

Net zoals alle andere sfeervolle belevingsproducten voldoet de Couple 3 volledig aan de veeleisende normen van Rega met het oog op: de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen. Met inbegrip van de levenslange garantie op eventuele fabricagefouten.

Benieuwd naar de meest voorname specificaties? Hieronder een kort overzicht:

  • Lengte kabel: 1 meter
  • Draadtype: Meeraderige (28), zuurstofvrije kabel
  • ‘Strand size’: 0,22 mm2
  • ‘Low capacitance’: 80pF
  • Afscherming: 100% ‘shield factor’
  • ‘Cable outer’: Ultra flexibel jack
  • Type RCA: Vergulde Neutrik RCA-stekker met mechanische trekontlasting

Kan je er niet genoeg van krijgen? Surf gerust eens naar de website van Rega en laat je verrassen door al het moois dat het merk jou te bieden heeft. Of nóg beter: breng gerust eens een bezoekje aan een gespecialiseerde AV-winkel in jouw buurt en ontdek het allemaal met je eigen ogen én oren.

Verkooppunten van het merk rega